XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Andrea Arsović, Žarko Paspalj i Srećko na „EkOlimpijadi“ u Vinči

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj, olimpijka beogradskog Partizana u streljaštvu Andrea Arsović i maskota olimpijskog tima Srbije Srećko družili su se u desetoj „EkOlimpijadi“ u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči. U okviru „Olimpijske tribine“ odgovarali su na pitanja dece o svojim iskustvima u sportu i sa olimpijskih igara.

Učesnici „EkOlimpijskih igara“ su u četiri tematske celine kroz i igru i druženje naučili koje su osnovne olimpijske vrednosti, zašto je važno i dobro baviti se sportom. Saznali su kako se osnovni pojmovi iz oblasti olimpizma kažu na engleskom, i kako da, zahvaljujući svojim sportskim i ljudskim kvaliteima postanu istinski heroji.

Žarko Paspalj podelio je sa učesnicima „EkOlimpijskih igara“ bogato iskustvo stečeno kroz bavljenje sportom, odgovarao na dečija pitanja i pričao o tome koliko se žrtvovao, ali i šta je sve od sporta dobio:

-Odavno sam bio učesnik Olimpijskih igara, ali se uvek rado sećam uspeha ostvarenih sa reprezentacijom, naročito dve srebrne olimpijske medalje. Vrhunac svake sportske karijere je odlazak na Igre, a još je lepše kada se vratite sa medaljom.

Andrea Arsović je objasnila đacima i kako se dolazi do vrhunskih rezultata:

- Za uspeh je potrebno mnogo odricanja, treninga i posvećenosti, ali je najvažnija ljubav prema sportu kojim se bavite. Sanjala sam o Londonu još od 2006, verovala u sebe i naporno trenirala. Za nekoliko meseci želja da učestvujem na olimpijskim igrama će postati stvarnost.

Dejan Radović, direktor filijale „Vojvođanske banke“ na Voždovcu poručio je:

- Već tri godine smo pokrovitelji Olimpijskog komiteta Srbije. Ponosni smo na dosadašnje uspehe srpskog olimpijskog tima a nadamo se da će u Londonu biti još mnogo razloga za slavlje.

Školarci su se posebno obradovali druženju i fotografisanju sa Srećkom, maskotom i članom olimpijskog tima Srbije, i obećali da će u Londonu navijati za Srećkove drugare iz tima.

Kompanija „Proktor i Gembl“ obradovala je učenike poklonivši im pet bicikala i deset fudbalskih lopti, koje će moći da koriste u školi. „Vojvođanska banka“, koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja, i ovom prilikom decu je nagradila prikladnim poklonima.

Sledeće srede, 4. aprila, „EkOlimpijske igre“ održaće se u Pirotu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić.“