XS
SM
MD
LG

KMF Crvena zvezda sigurna i protiv Zemuna

Foto: youtube.com/srbijafutsaluzivo

Zemunci su prvi zapretili preko kapitena Milosavljevića, ali je Radmanović bio siguran. Crveno-beli su ozbiljno shvatili priliku gradskog rivala i odmah odgovorili preko Strahinje Petrova. Uspostavili su presing izabranici Miloša Alilovića što im je donelo kontrolu igre, a bivši reprezentativni golman Aleksa Antonić je brzo kapitulirao. Već u 3. minutu igre, maestro kapiten Perić nakon driblinga asistira Davoru Popoviću, koji je i ovog puta načeo protivnika preciznim udarcem iz neposredne blizine za Zvezdinu vođstvo 1:0.

Veliku borbu gledali smo u nastavku što je publika u Hali sportova "Ranko Žeravica" umela da nagradi. Zvezda je pretila preko Talesa, u nekoliko navrata je pokušavao Brazilac udarcima sa distance, pokušao je i Bojan Popović, velike prilike imali su kapiten Marko Perić, zatim i Marinković, ali se istakao Antonić sa tri odbrane i sačuvao svoj gol. U 9. minutu projektil Davora Popovića zaustavila je prečka, a minut kasnije Tales je atraktivno pokušao da lobuje Antonića, nažalost, zamalo preko gola. Ređale su se prilike pred golom Zemuna, nove velike šanse su propustili Bojan Popović, Petrov i Tales, ali samo zahvaljujući odbranama Antonića, mreža je mirovala. Na drugoj strani Zemunci su opasno zapretili preko Jeftića i Mandića. I na kraju u poslednjem minutu prvog poluvremena, odlična akcija Talesa i Perića, ali stativa se isprečila nakon udarca kapitena i na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0.

Zemun je imao prvu priliku i u drugom poluvremenu preko Mandića, stativa je bila Zvezdin saveznik ovog puta. Perić i Tales su stavljali na iskušenja Antonića na drugoj strani koji je odolevao sve do 27. minuta kada je morao da vadi loptu iz mreže drugi put. Tales je probio po desnoj strani, odigrao do Stanojevića, koji je odložio do samog Petrova, a najbolji Zvezdin strelac je duplirao prednost. Odmah je usledio i treći gol, kapiten Perić je trideset sekundi kasnije pokazao zašto je veliki majstor, sam je iskreirao priliku i potkopao loptu ispred Antonića, lako rešio situaciju za 3:0. Zemun je imao dve velike prilike nakon trećeg Zvezdinog gola koje nije iskoristio, pa je usledila kazna. Pobednik je bio rešen u 29. minutu, Davor Popović se poigrao sa protivnicima, asistirao Bojanu Popoviću, koji je primirio loptu grudima i prosledio u mrežu.

Mogla je Crvena Zvezda mnogo ubedljivije da slavi, Stojčevski, Perić, Tales i Bojan Popović su imali šanse za novi gol nakon lepih akcija, ali bez egzekucije. Zemun je imao nekoliko prilika da kazni Zvezdine promašaje i opuštenost, ali je tek u finišu uspeo da smanji minus. U 38.minutu Petronijević je smanjio na 4:1, a konačan rezultat je postavio Mandić u 39.minutu. Jakov Vulić je sprečio Jevtića da dodatno iskomplikuje situaciju u poslednjem minutu i unese neizvesnost.
Crveno-beli u narednom kolu putuju u Niš, na duel protiv trećeplasirane ekipe Vinter Sporta.


11 .kolo Prva Futsal liga
Crvena zvezda 4 : 2 Zemun Samo pravo
Jastrebac 1 : 3 Vinter sport
Nova Pazova 3 : 2 Ekonomac
Vranje 0 : 0 Novi Pazar
Kalča 1 : 2 FON
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 11 11 0 0 33
2 Vinter sport 11 9 0 2 27
3 Novi Pazar 11 8 1 2 25
4 FON 11 7 1 3 22
5 Kalča 11 4 0 7 12
6 Vranje 11 3 3 5 12
7 Zemun Samo pravo 11 3 1 7 10
8 Ekonomac 11 2 2 7 8
9 Nova Pazova 11 2 0 9 6
10 Jastrebac 11 1 2 8 5