XS
SM
MD
LG

Bivši Warcraft III profesionalac osnovao esports organizaciju – Timočka Esports

Bivši profesionalni Warcraft III igrač Pavle ”atheistP” Veljković je završio svoju igračku karijeri, ali ljubav prema esportu je još uvek tu. Zajedno sa svojim drugarima pre 3 meseca osnovao je organizaciju Timočka Esport, čiji je cilj da promoviše esports u Timočkoj regiji, kao i da napravi ekipe koje će se takmičiti na regionalnoj sceni.

Za razliku od mnogih profesionalnih esports organizacija, Timočka Esports je neprofitna organizacija, koja ima želju da pomogne mladim i talentovanim igračima i da im pruži uslove da se oprobaju na nekom višem nivou.

”Želimo je da promenimo svest ljudi o gejmingu i da objasnimo da od gejminga može lepo da se živi i zarad. Gejming nije loša stvar, već pozitivna.Pre svega, hoćemo da pričamo sa roditeljima talentovane dece i da im objasnimo da oni moraju da igraju važnu ulogu u njihovom gejmerskom razvitku i da oni moraju da budu najveća podrška svojoj deci”, izjavio je Pavle.

Ova organizacija je dobila punu podršku grada Zaječara, kao i srednjih škola u gradu i uz njihovu pomoć će uskoro da formiraju LoL, Dota 2 i CS:GO ekipe. Na leto će biti organizovan League of Legends turnir na otvorenom, čiji će pobednici dobiti priliku da predstavljaju organizaciju.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresovani iz istočne Srbije da zaprate Timočka Esports na Instagramu, jer će tako najbolje moći da isprate sve buduće događaje. Trenutno ova organizacija ima 5 članova i svako ko je zainteresovan može da ih kontaktira preko Instagrama.

Sajt je trenutno u izradi.