XS
SM
MD
LG
07.02.2020 V. Jankov

Ovog vikenda startuje drugoligaški futsal karavan

Pred oba bečejska kluba su važni okršaji na startu nastavka sezone – foto: V.Jankov

Posle dva i po meseca pauze, ovog vikenda startuje drugoligaški futsal karavan. Već u prvom kolu drugog dela igra se derbi. Drugoplasirani Konjarnik će u subotu od 17,30 sati ugostiti trećeplasiranu Tisu iz Novog Bečeja. Obe ekipe imaju po 21 bod, samo bod manje od lidera Ivanjice, pa je razumljivo što žele ceo plen na premijeri nastavka. Ništa manje nije važan okršaj kraj Tise u ponedeljak od 18 sati, kad Bečejci dočekuju Banjicu. Domaćin je na „koti 6“ sa 16 bodova, a Beograđani su stepenici ispred sa dva boda više.

- Kad bismo mi mogli da biramo kad da startuje nastavak sezone, sigurno ne bi izabrali ovaj termin. Igrači su koristili pauzu i igrali na brojnim turnirima, što nas je sprečilo da organizujemo željene pripreme. Zatim, poznato je da mnogi igrači igraju i fudbal, što znači da su u punom trenažnom procesu i noge su im „teške“. Ali, nadamo se da su u sličnom problemu i ostali. Znamo da će navijači Konjarnika napraviti paklenu atmosferu u dvorani „Šumice“ i da rival ima „dužu klupu“, ali su kvalitet i iskustvo na našoj strani. Važno je da dobro otvorimo utakmicu, rekao nam je trener novobečejske Tise Ivan Blažin.

Banaćani ne mogu da računaju na Čačića, koji je u poslednjem lanjskom okršaju protiv Ivanjice pocrveneo, pa sad odrađuje kaznu, dok je Tomčić neizvestan zbog privatnih obaveza. Ostali će istrčati na parket, ali je pitanje koliko će biti orni za utakmicu koja ima predznak derbi.

Bečejcima će biti lakše zato što igraju pred svojim navijačima, ali će protiv sebe imati fizički izuzetno spremnu ekipu i trebaće im mnogo truda da stignu do željene pobede. Imali su momci sa Tisedve provere i obe su završene identičnim rezultatom 5:4. Od zreninankog SAS-a su izgubili, a Letećeg Holanđanina iz Vrbasa su pobedili.

- Nemamo povređenih, ali nam je, primera radi, ove nedelje Arvaji bio bolestan, Korać nije mogao da dođe na trenige zbog obaveza na radnom mestu, Dabižljević se žalio da je umoran od treninga na fudbalu... Rečju, iakosmo imali dve provere, ne znamo tačno koliko nam je ekipa spremna. S druge strane, imamo informacije da je Banjica vredno radila i da su fizički spremni, ali znamo i to da  ih je ove zime napustilo nekoliko igrača. Sve je otvoreno, a uz podršku sa tribina mogli bismo da stignemo do prve pobede u nastavku, i pored svih nejasnoća, optimista je pomoćni trener Bečejaca Goran Strajnić.

Pošto su Bečejci angažovali golmana Miloša Lazovića, imaće šef stručnog štaba Bečejaca Igor Šošo, opet, siguran par čuvara mreže, jer će i Sava Vadaski, koji je proglašen za najsigurnijeg golmana turnira u Novom Bečeju, biti na raspolaganju. Ohrabrujuća činjenica je i to da je Stefan Korać na tek završenom kikindskom turniru Memorijal „Branislava Gecića Gece“ bio najefikasniji igrač. Stigao je i provereni futsaler Boris Bodonji. Ima mesta optimizmu u redovima momaka sa Tise.


Bečej : Tisa
Zufo : Konjarnik
Metalac Kolorado : RB
Smederevo : SAS
Sopot : Radnički 2010
Banjica : Ivanjica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Konjarnik 16 12 0 4 36
2 Ivanjica 16 11 1 4 34
3 Zufo 17 11 0 6 33
4 Banjica 16 9 0 7 27
5 Tisa 16 9 0 7 27
6 Bečej 17 8 3 6 27
7 Metalac Kolorado 17 9 0 8 27
8 SAS 17 7 2 8 23
9 Sopot 17 7 1 9 22
10 RB 16 5 1 10 16
11 Smederevo 17 4 2 11 14
12 Radnički 2010 16 2 0 14 6