XS
SM
MD
LG

Kuglanje: U subotu u Banji Junaković prijateljski meč Srbije i Rumunije

Prijateljski meč pionirskih, kadetskih i juniorskih kuglaških reprezentacija Srbije i Rumunije odigraće se u subotu 17. marta na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kraj Apatina. Na tehničkom sastanku, predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC Uroš Dragojlović poželeo je dobrodošlicu gostima i istakao:

- Prvi prijateljski meč Srbija i Rumunija su odigrale 1992. i ovo je jubilarna, 20. sezona u kojoj se srećemo kao kuglaški prijatelji. Za obe reprezentacije, ovo je prilika da na ovim izvanrednim stazama na kojima kuglaško umeće može da dođe do punog izražaja, provere sastave pred Šampionat sveta u Baucenu u maju u Nemačkoj.

U vođstvu rumunske delegacije bio je i novi generalni sekretar Kuglaške federacije Rzumunije Konstantin Stamatesku:

- Tradicija je lepa stvar u sportu i trudićemo se da ove prijateljske susrete nastavimo. Nadam se i da će mi moji sportski prijatelji iz Srbije, pre svih moj kolega generalni sekretar KSS Vojko Pavlović, pomoći na početku mog mandata.

Dogovoreno je da se oba dana u juniorskim kategorijama igra sa po osam igrača i igračica i da se šest najboljih rezultata računa za meč. Najbolji kuglaš i kuglašica po rezultatu dobiće prvog dana i pehare KS Srbije. Sudiće troje internacionalnih sudija Ivan Gavran (Hrvatska), Snežana Jažić i Dragi Štikovac (oboje Srbija).

Selektor juniora Vojko Pavlović odlučio se za ovih devet igrača: Slobodan Simonović, Dalibor Popov, Radovan Vlajkov (svi Banat, Zrenjanin), Igor Kovačić (C. zvezda BN Bos), Balaž Kovač (Eđšeg), Miloš Simijonović (Niš put), Mihalj Nađ (Spartak, Debljača), Milorad Vojnović (Senta Visa prom) i Norbert Ernješi (Jedinstvo, Novi Bečej).

Julija Vukadinović, selektor juniorki, pozvala je Liviu Santo (Pionir), Jasminu Anđelković (Ada kompjuters), Isidoru Šibul i Ninu Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište), Milanu Pavlic (Kozolg, Mađarska), Maju Đukić i Marijanu Oros (Radnički, N. Sad), Jelenu Popov (Banat) i Kseniju Milosav (Vojvdina, Novi Sad).

Igraće i po jedna kadetkinja i pionirka i selektor Ljubomir Štetin pozvao je Herminu Lukač (Vojvodina Bačko Gradište) i Vanju Tatalović (Ada kompjuters).

Selektor kadeta i pionira Dragan Fatović odlučio se sa Alena Kujundžića (Crvena zvezda BN Bos) i Božidara Jurišića (Kristal).

Kadetske i pionirske kategorije igraće samo u subotu.