XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Novi ciklus akcije BK Novi Sad “Biciklizam u školama”

Biciklistički klub “Novi Sad” četvrtu godinu za redom organizovaće akciju “Biciklizam u školama”.

- Imamo odličnu saradnju sa novosadskim osnovnim školama i resornim gradskim sekratarijatima i pokazalo se, kao i ranijih godina da je ovakav vid popularizacije biciklizma, ali i obuke đaka za vožnju u uslovima gradskog saobraćaja izuzeteno koristan – kaže predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs.- Predavanja se održavaju umesto časova fizičkog vaspitanja a predavači su Nemanja Somborac, Eduard Župan i Branimir Sabljak. Uporedo sa predavanjima organizuju se i testiranja školske dece i otkrivanje talenata.

Kada đaci prođu predavanja, uključuju se u sistem takmičenja “Školske biciklističke lige Novog Sada”. Trke će se održati u aprilu u Železničkom parku kod železničke stanice u Novom Sadu. Kruna serija trka biće Prvenstvo Novog Sada 11. aprila i to je kvalifikaciona trka za školsko Prvenstvo Srbije.

Pokrovitelji “Školske lige Novog Sada za đake bicikliste” su Gradska uprava za sport i omladinu i pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje, sport i omladinu. Sponzori školske lige su firma Salkano, Parking servis Novi Sad, Minakva, Gimnas, svi učesnici moraju da budu propisno opremljeni i da nose kacige.