XS
SM
MD
LG

RC Kamp - Američkog fudbala, NFL igrač dolazi u Srbiju

NFL igrač Majkl Palmer iz Atlanta Falkonsa boraviće 10 dana u Srbiji i to u Kraljevu. Naime, klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns ovog proleća organizuje dva trening kampa za igrače i ujedno dve klinike za trenere, na kojima će pored Palmera učestvovati i pet Američkih trenera. Kraljevske Krune organizuju RC kampove/klinike u želji da doprinesu razvoju američkog fudbala u Srbiji i regionu. Nesumnjivo ovo će biti jedna od najboljih trening kampova i

trenerskih klinika američkog fudbala koje su organizovane do sad u Srbiji i na Balkanu.

Grupa američkih stručnjaka će u Kraljevu boraviti 10 dana, od čega će 4 dana raditi sa timom Kraljevskih Kruna, a šest sa svim ostalim učesnicima kampova i klinika. Predavači RC Fudbal Kampa i Klinike dolaze iz Džordžije, iz sledećih timova i organizacija: Parkview High School Football Panthers Team, Longvile High School Football Red Devils Team, Camden County High School Fotball Wild Cats Team, Collegiate Licensing Company, Atlanta Falcons - NFL Team. Forma ovih sportskih edukacija je kombinacija treninga kampa za igrače i trenrske klinike, kako bi polaznici treneri sa svojim igračima imali zajedničku interakciju sa predavačima, te tako stečena znanja zajedno preneli u svoje timove.

Promoter RC kampova/klinika i jedan od ovogodišnjih  učesnika je NFL igrač, Majkl Palmer, tajt end u timu Atlanata Falcons. Palmer je nakon srednje škole, bio prvi igrač sa Klemson Univerziteta koji je posle dužeg vremena osvojio sve počasti i priznanja Sportske Koledž Konferencije (ACC) . Takođe je izabran za najboljeg igrača svih selekcija od strane ACC - Sporting News Magazine. Nakon uspešne karijere na koledžu draftovan je od strane NFL tima Atlanta Falcons u kojem i sada igra.

Predavači na ovoj sportskoj edkaciji će biti vrhunski američki treneri koji su nekoliko puta do sada osvajali državno prvenstvo Džordžije sa svojim srednjoškolskim timovima. Njima će tokom kampova/klinika asistirati NCAA i NFL igrači. Pored glavih trenera Parkvju i Longvile srednjih škola prisutan će biti i Dejvid Braun kao jedan od trenera učesnika kampa. Braun je ujedno i predstavnik Kopmpanije za licenciranje Koledža (The Collegiate Licensing Company). To je najveća i najstarija kompanija za licenciranje koledža u Sjedinjenim Državama i trenutno pruža svoje usluge na više od 200 koledža i univerziteta, a takođe i sportskim konferencijama, finalnim utakmicama (Bowl Games), fondaciji Heisman trofeja, a i samoj NCAA.

Srđan Ćosić, predsednik Kraljevskih Kruna o prestojećim RC kampovima/klnikama kaže:
"Zahvaljujući našim partnerima i prijateljima iz SAD u mogućnosti smo da doprinesemo razvoju američkog fudbala u Srbiji i u ovom delu Evrope. Želimo da u tih nekoliko dana, na ovoj uveren sam izvrsnoj i jedinstevnoj edukaciji, okupimo što više igrača i trenera iz Srbije i regiona kako bi naši predavači iz SAD uspeli da prenesu znanja i iskustva što većem broju sportista. veoima smo zahvalni Majklu Palmeru koji je i pored svih svojih obaveza u NFL-u uspeo da nađe vremena i spreman jeda  dođe i promoviše naš kamp, ali ne samo to već i da aktivno učestvuje u njemu prenoseći svoje iskustvo ovdašnjim igračima.
Zanimljivo je da spomenem da će svi američki treneri doći "spremni" na ovaj kamp, sa određenim predznanjem o potrebama naših trenera i igrača. Mesecima unazad su se spremali, odgledavši sve moguće utakmice američkog fudbala u Srbiji, koje smo uspeli da nađemo da im pošaljemo. To im je pomoglo da sagledaju nivo igre i spremnosti igrača, kao i vođenja timova od strane ovdašnjih trenera. Inače, ovaj kamp je plod naše prisne saradnje sa sportskim stručnjacima u SAD. Zahvaljujući našem dugogodišnjem igraču i treneru Džošu Hepneru uspevamo da ostvarujemo ova partnerstva. Već sada je jasno da će RC kampovi/klinike u Kraljevu postati tradicionalni, jer već sada ozbiljno planiramo da do godine organizujemo još ovakvih edukacija na istom, ili većem nivou kvaliteta. Optimista sam i verujem da ćemo veoma brzo i u našoj sredini uspeti da ostvarimo dobra partnerstva, kao što imamo sa sportskim organizacijama u Americi."

Oba kampa/klinike će se održati u sportskom centru "Okanik", koji se nalazi u Mataruškoj Banji kod Kraljeva! Tereni na otvorenom, zatvorenom, neophodni rekviziti, predavanja, kao i smeštaj i hrana za učesnike su obezbeđeni. Sve je organizovano da bude dostupno svima po veoma povoljnim uslovima.  Dva kampa/klinike sa istim programom se organizuju u dva termina, kako bi mogli da učestvuju svi zainteresovani treneri i igrači iz Srbije i regiona!

Prva kamp/klinika će se održati 29., 30. i 31. maja, a druga 01., 02. i 03. juna 2012. Troškove svog učešća pokrivaju sami polaznici, a cene su formirane da budu pristupačne svima zainteresovanima. Uz to, ukoliko iz jednog kluba dolazi 6 i više trenera i/ili igrača, dobija se popust. Prijave se primaju online preko sajta RC kampova/klinika do 25. Maja 2012. Da bi ste se detaljnije informisali o RC kampovima/klinikama, kao i da bi ste se prijavili, posetite zvaničnu veb stranicu: www.rcfootballcamp.com