XS
SM
MD
LG

Braća Matić i vrelo mladosti

FK Vrelo Sport - foto: D. Ljubičić

Vrelo Sport postoji četiri godine i za to vreme su ekspresno prošli tri ranga takmičenja. Od prošle sezone igraju u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Startovali su u najnižem rangu Ubskoj opštinskoj ligi i od 18 utakmica imali maksimalni učinak. Slično se ponovilio i u Međuopštinskoj ligi (24 pobede), da bi prvi poraz doživeli posle 47 utakmica u Kolubarskoj okružnoj ligi.

Vrelo Sport je nastao iz potrebe da se okupe drugovi i istomišljenici reprezentativca Nemanje Matića i osnuju klub sa posebnim šarmom i zajedništvom gde će vladati  porodočna atmosfera. Pod vođstvom braće Matić klub ima poseban šarm i privlačnost i tako se prema njemu odnose svi, počev od rukovodstva do trenera i igrača. Tako organizovani i funkcionalan klub, sa kvalitetnim igračkim kadrom pružio je adekvatne rezultate. Protekle jeseni u Kolubarsko-mačvanskoj zoni imali su zapaženu ulogu, ne toliko rezultatski, koliko su igrački bili ispunjeni i odigrali iz zadovoljstva, ne jureći bodove po svaku cenu.

- Plan je bio da se nađemo među 4-5 ekipa, ali su nas pehovi neznatno udaljili od zacrtanog cilja. Izgleda da smo olako shvatili, da ne kažem potcenili timove iz donjeg dela tabele i tu se opekli, za razliku od mečeva sa favoritima gde smo bili na visini zadatka – objašnjava trener Miloš Gavrić. Najveću težinu ima trijumf nad jesenjim prvakom Bogosavcem i drugoplasiranim Rađevcem, kome su uskratili lidersku poziciju. Sedmo mesto na tabeli, sa sedam pobeda i po četiri remija i poraza su pozicija koja uliva spokoj i nudi mogućnost za pohod ka "gornjem domu".  Izuzev Bogosavca, najmanje su primili golova u ligi (deset), od toga su dva  autogolovi i u dva navrata su savladani sa "bele tačke. Kako nisu imali registrovane mlađe selekcije kažnjeni su oduzimanjem jednog boda. Kada se sve to sagleda, da se zaključiti da Vrelo ima u sebi dovoljno rezervi i prostora za napredak i postizanje još boljih rezultata. Govoreći o učinku pojedinaca trener Gavrić je istakao strelca sedam golova Blažića, proglašenog za najboljeg igrača kluba, desnog spoljnjeg defanzivca Senića i golmana Rakića, najzaslužnijim za čvrstu i postojanu  odbranu tima iz ubskog prdgrađa.

Zanimljivo je da Darko Matić obavlja dvojaku ulogu čelnika Jedinstva i Vrela, dok je sportski direktor Uroš Matić, internacionalac na Kipru. Matići iza sebe imaju grupu pouzdanih sportskih aktivista koji čvrsto drže konce u rukama i sprovode u delo zamisli čelnika.

Vrelo Sport raspolaže sa dva funkcionalna terena sa prirodnom i veštačkom travom u okolini Uba. - U nastavku sezone igraćemo na našem novom sportskom kompleksu u Vrelu, gde su u toku završni radovi na fasadi zgrade i enterijeru prostorija. Uopšte uzev, Ub se, zahvaljujući angažovanju braće Matić i lokalne samouprave, može pohvaliti najvećim brojem kvalitetnih terena u regionu - sa ponosom naglašava naš sagovornik i podseća  da pored postojećih terena, gde su trenirali i igrali utakmice, kompleks sa dva igrališta na popularnom Školarcu, tu je  savremeni stadion Jedinstva sa brojnim sadržajima. 


Železničar : Drina
Brezovica : Zadrugar
Mladost (D) : Mladost (P)
Ribnica : Radnički (V)
Spartak : Radnički Stobeks
Sloga : Rađevac
OFK Divci : Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar 15 9 3 3 30
2 Rađevac 15 9 2 4 29
3 Sloga 15 8 4 3 28
4 Borac 15 8 3 4 27
5 Radnički (V) 15 8 2 5 26
6 Drina 15 7 5 3 26
7 Radnički Stobeks 15 7 2 6 23
8 Vrelo Sport (-1) 15 6 5 4 22
9 Zadrugar 15 6 1 8 19
10 Ribnica 15 5 2 8 17
11 OFK Divci 15 4 4 7 16
12 Mladost (P) 15 4 2 9 14
13 Spartak (-3) 15 4 3 8 12
14 Mladost (D) 15 3 3 9 12
15 Brezovica (-1) 14 2 3 9 8