XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Radničkog vidaju rane protiv Kraljevčana

Foto: SPD Radnički

Priliku da prekinu niz od tri uzastopna poraza u BPŠ Super ligi Srbije, odbojkaši Radničkog imaće u petak od 18 časova, kada će pred svojim simpatizerima u "SBB Jezeru" ugostiti kraljevačku Ribnicu, u meču 12. kola.

Iza Kragujevčana su tri izuzetno teška gostovanja sa kojih su uspeli da donesu samo jedan bod. Sigurno da je bodovni saldo mogao biti i znatno bolji, ali ne treba smetnuti sa uma da je liga ove sezone jako kvalitetna i ujednačena, te da svako svakog može da dobije.

Zbog toga nema razloga za paniku, a svakako da će se učenici Ivana Blagojevića već u predstojećem susretu sa kraljevačkom Ribnicom svojski potruditi da poprave utisak i obraduju svoje simpatizere pobedom.

Kraljevčani su u dosadašnjem delu sezone uspeli da zabeleže svega tri pobede, pa je jasno da se radi o ekipi koja se više brine za opstanak u ligi, nego što ima aspiracija prema gornjem delu tabele. Poput Radničkog, i ekipa Ribnice je vezala nekoliko poraza u nizu, pa u sličnom raspoloženju dočekuje predstojeći susret.

Kragujevčani su lako izašli na kraj sa komšijskim rivalom u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga na parketu kraljevačke Hale sportova (3:1), pa se sa razlogom nadaju pozitivnom ishodu i pred svojom publikom u „Jezeru“.

– Posle tri uzastopna gostovanja na kojima smo poraženi, u petak, u našoj hali, dočekujemo ekipu Ribnice. U ovaj meč ulazimo sa ulogom favorita, koju ćemo, nadam se, opravdati na terenu i osvojiti značajne bodove, a pre svega prekinuti niz poraza. Pozvao bih ovom prilikom naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku u predstojećem susretu – poručio je Milan Krstić, srednji bloker kragujevačkog tima.

Sigurno da bi trijumf nad kraljevačkim „musketarima“ predstavljao idealnu uvertiru za prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine, koji odbojkaše Radničkog očekuje u ponedeljak, takođe na parketu „SBB hale Jezero“.

Ulaz na utakmicu Radnički-Ribnica slobodan je za sve posetioce.


18 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 3 : 1 Novi Pazar
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Mladi radnik
Ribnica 3 : 1 Crvena zvezda
Partizan 2 : 3 Spartak (Su)
Radnički 1 : 3 Niš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 14 4 40
2 Niš 18 14 4 38
3 Partizan 18 11 7 36
4 Mladi radnik 18 11 7 36
5 Spartak (Su) 18 11 7 30
6 Radnički 18 9 9 29
7 Crvena zvezda 18 6 12 18
8 Ribnica 18 5 13 16
9 Novi Pazar 18 5 13 14
10 Jedinstvo (SP) 18 4 14 13