XS
SM
MD
LG

Kovačević svoje završio, kako dalje?

Mile Kovačević je večeras smijenjen sa mjesta predsjednika FSRS, kako smo već ranije i pisali, a ono što sve interesuje je kako sada dalje.

Kako nam je rekao drugi potpredsjednik FSRS, Milorad Lale, članovi Saveza će već sutra razgovarati sa predstavnicima Inspektorata kako bi im saopštili da je sve urađeno prema njihovim zaključcima, te da se FSRS može vratiti u neometano poslovanje, a time i da se takmičenja pod okriljem FSRS mogu nastaviti.

Istovremeno, svе  interesuje kada će biti izabran novi predsjednik FSRS. Na prvoj narednoj sjednici Izvršnog odbora, kojom će sada predsjedavati Dušan Marković koji kao prvi potpredsjednik preuzima sve funkcije, biće određen datum nove Skupštine koja će biti izborna, a prema informacijama kojima mi raspolažemo to bi se trebalo uraditi u narednih mjesec dana. Ono što je jako bitno naglasiti jeste da će na toj izbornoj skupštini da se bira predsjednik koji će mandat obavljati do redovnih izbora 2020. godine.

Izborom novog predsjednika, on će istovremeno dobiti i mandat u Izvršnom odboru N/FS Bosne i Hercegovine, a kojeg je do sada držao Mile Kovačević.

Takođe, pomenimo i to da su večerašnjoj Skupštini prisustvovali članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, a da Skupštini pored Mileta Kovačevića, koji nije mogao prisustovati jer se raspravljalo o njemu, nije prisustvovao ni generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Goran Ćejić, koji je jedan od rijetkih koji je ostao uz Mileta Kovačevića u ovom previranju.

Istovremeno, iz FSRS su najavili da će već sutra uputiti pismo N/FS Bosne i Hercegovine kako bi im predstavili sve što se događalo na Skupštini i obavijestili ih zvanično o postupcima.