XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Osam Srba na „Trofeju Poreča“

Osmorica srpskih biciklista startovaće na trci kategorije 1.2 „Trofej Poreča“ u nedelju 11. marta. Selektor Radiša Čubrić izabrao je u reprezentaciju Srbije dvojicu olimpijskih kandidata iz krgujevačkog Radničkog Žolta Dera i Esada Hasanovića, Nikolu Kozomaru iz Partizana, još jednog biciklistu Radničkog Nebojšu Jovanovića i dvojicu vozača Metalca Marka Stankovića i Miloša Stojanovića. U stručnom timu je i mehaničar Boža Jovanović. U turskoj ekipi Manisa spor startovaće dvojica olimpijskih kandidata Ivan Stević i Gabor Kasa.

- Da nije pomoći Olimpijskog komiteta Srbije, ne bismo startovali na ovoj veoma važnoj pripremoj trci – kaže Radiša Čubrić.- U BSS je kasa potpuno prazna, tako de je šesti biciklista Miloš Stojanović krenuo na trošku svog kluba Metalca iz Kraljeva. Kuburimo i sa voznim parkom, priskočila je u pomoć renomirana kuće „Auto Čačak“ i ustupila nam je automobil na korišćenje ali još nije registrovan pa nismo mogli da ga koristimo za ovu trku. Nadam se dobrim plasmnima u veoma jakoj konkurenciji. Probaćemo šta ko i koliko može jer ćemo ostati u Istri i od četvrtka do nedelje ćemo voziti etapnu trku kategorije 2.2 „Istarsko proleće“.

Prošle godine sjajno deveto mesto (svetske bodove dobija prvih osam) osvojio je Gabor Kasa. Na 38. mesto plasirao se Nikola Kozomara, na 52. Marko Stanković a na 64. Žolt Der. Odustali su lane Ivan Stević, Nebojša Jovanović i Esad Hasanović.