XS
SM
MD
LG

Čempionšip: Raspucani Lids preuzeo vrh, ubjedljivi Bristol i sedmica u mreži Lutona

Fudbaleri Lidsa savladali su Midlzbro sa 4-0 u 19. kolu te su bar na kratko preuzeli vrh Čempionšipa.

Foto: Leeds United

Ekipa Marsela Bijelse sjajno je otvorila susret i povela je golom Patrika Baforta sa 1-0. Do kraja prvog poluvremena dali su još jedan gol a strijelac je bio sjajni Klih. U nastavku susreta još dva gola. Prvo Heldera Košte a onda i Kliha. 

Ubjedljivu pobjedu ostvario je i Bristol Siti protiv davljenika Hadersfilda. Golom Braunhila i autogolom Kongoloa, poveli su sa 2-0. Grent je smanjio na 2-1. Do kraja prvog poluvremena golove su dali i Eliason i Viliams za 4-1 vodstvo Bristola. Vajman je u nastavku pogodio za 5-1 dok je Bakuna pogodio za konačnih 5-2.

Iako su i Lids i Bristol bili ubjedljivi, Brentford je bio najubjedljiviji. Oni su savladali Luton sa 7-0. Mbuemo, Votkins, Jensen i dva puta Džej Da Silva, pogađali su u prvom poluvremenu. U nastavku susreta pogađali su još Benrahma te još jednom Da Silva za ubjedljivu pobjedu Brentforda.

Lids je prvi na tabeli sa bodom više i utakmicom više od Vest Broma. Fulam je treći sa pet bodova manje od lidera. Na dnu tabele su ekipe Vigana, Stouka i Barnslija.