XS
SM
MD
LG

Srbija protiv Grčke u Makišu za SP

Ragbi 13 reprezentacija Srbije u subotu 9. novembra (13.00) na stadionu Nastavnog centra Makiš protiv Grčke igra odlučujući meč Grupe B baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2021. godine koje se održava u Engleskoj. Selekcija Škotske je iz ove baraž grupe već osigurala plasman pobedama protiv obeju reprezentacija, pa će Srbija i Grčka u direktnom duelu odlučivati o drugoj ekipi koja će na SP.

Nakon poraza protiv Škota pre dve nedelje, naša reprezentacija pripremala se u Beogradu, ali će na megdan Grcima izaći u oslabljenom sastavu. Zbog smrtnog slučaja u porodici selektor Stjuart Vilkinson neće predvoditi sa klupe srpske ragbiste, pa će ga zameniti prvi pomoćnik Andru Prokter.

Sa druge strane Grci stužu u najjačem sastavu sa svega četvoricom igrača iz domaćeg prvenstva. Čak su i ta četvorica samo formalno u timu koji će činiti naturalizovani profesionalni igrači iz Australije i Engleske.

Sastav Srbije: Miloš Zogović, Rajko Trifunović, Zejn Bijorac, Aleksandar Đorđević, Dragan Janković, Danijel Burk, Vojislav Dedić, Vladica Nikolić, Vladislav Dedić, Miloš Ćalić, Džejms Mirčeski, Džejson Muranka, Stevan Stevanović, Danijel Marjanović, Vladimir Milutinović, Lazar Živković, Ilija Radan, Nikola Srbljanin, Vlado Kušić.