XS
SM
MD
LG

Srpske vaterpolistkinje potvrdile plasman na EP

Foto: waterpoloclubredstar.org

Ženska vaterplo reprezentacija Srbije potvrdila je plasman na Evropsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je i u revanšu pobedila Češku, a rezultat u Beogradu bio je 19:8. Ukupnim rezultatom 44:14 Srbija je obezbedila učešće na trećem Šampionatu Evrope u nizu, a u januaru će u grupi biti sa Rusijom, Grčkom, Mađarskom, Hrvatskom i Slovačkom.

Za razliku od prvog meča, kada je selekcija Dragane Ivković mnogo ozbiljnije ušla u meč i već posle osam minuta je imala veliku prednost, sada je bio manji pritisak zbog velike razlike iz prve utakmice. Jovana Pantović i Nada Mandić su donele Srbiji vođstvo od 3:1, ali je Karolina Hlavata smanjila na 3:2 na kraju prve četvrtine.

U nastavku je Srbija kontrolisala rezultat, Jelena Vuković se raspucala i već na poluvremenu je bilo 8:3. U nastavku su pogađale i druge igračice, uglavnom iz polu kontri i kontri i meč je završen rezultatom 19:8.

Kada je Dragana Ivković šest sekundi pre kraja zatražila tajm-aut, bilo je jasno da su pripreme za Evropsko prvenstvo počele.

Čestitamo svim igračicama i stručnom štabu, koji su u prethodnim mesecima naporno radili da bi napravili ovakav rezultat!

Srbija- Češka 19:8 (3:2, 5:1, 5:1, 6:4)
Bazen Milan Gale Muškatirović. Gledalaca 150. Sudije: Kastrili (Švajcarska), Kapinus (Ukrajina). Isključenja: Srbija 8, Češka 7.

SRBIJA: Lazić, Čegar 1, Pantović 4, Ćorović, Ilić, Rudić 1, Gluščević 1, Mandić 4, Milićević 1, Vuković 5, Miladinović 1, Jakovljević 1, Petrović. Trener: Ivković.

ČEŠKA: Hvalova, Buserova 4, Javurkova, Kopecova, Votavova, Kruzova, Hlavata 3, Hladkova, Krizova 1, Helerova, Bartikova, Sesulkova

Izvor: waterpoloclubredstar.org