XS
SM
MD
LG

Srbija protiv Škotske počinje baraž za SP

Ragbi 13 rerprezentacija Srbije u subotu 26. oktobra (16.00) u Glazgovu igra protiv Škotske prvu utakmicu baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2021. godine održava u Engleskoj. Pored Škota, Srbiji će rival 9. novembra u Beogradu protivnik još biti Grčka, a dve proviplasirane ekipe plasiraće se na planetarni šampionat.

Najbolji srpski ragbisti od utorka se nalaze u Velikoj Britaniji, pošto su u engleskom Viganu imali poslednje pripreme za istorijske duele. U prvoj fazi kvalifikacija naša selekcija nije uspela da se plasira dalje u grupi sa Rusijom i Španijom, ali su posle odustajanja od Rusa, administrativnom odlukom vodećih tela svetskog ragbija, RLIF i RLEF, dobili drugu šansu.

Svesni neverovatne prilike koja se ukazala sticajem okolnosti, čelnici Ragbi 13 federacije Srbije preduzeli su sve moguće poteze da srpska reprezentacija igra u trenutno najjačem mogućem sastavu, kao i da ima maksimalne uslove za pripreme. Stručni štab na čelu sa engleskim stručnjakom Stjuartom tako će računati na čak osam igrača iz Australije i Engleske, kao i na trojicu naših profesionalaca iz Francuske.

Ispod crte ostalo je mnogo kvalitetnih igrača, što samo govori da je konkurencija bila žestoka. Na žalost nisu se poklopile sve kockice pa su izostale velike NRL zvezde našeg porekla Nikola Čotrić, Tom Opačić i Pol Momirovski.

- Predstavljati svoju zemlju je najveća moguća čast za jednog sportistu. Daćemo sve od sebe da naši navijači budu ponosni na nas - kratko je izjavio selektor Srbije Stjuart Vilkinson.

Ragbisti Srbije nisu do sada nikada uspeli da se plasiraju na završni turnir Svetskog prvenstva. Najbliži su bili u kvalifikacijama za prošli šampionat gde su izgubili upravo u ovoj fazi borbe za odlazak na SP.

Sastav Srbije: Džejms Mirčeski (Eskvit Čitas Megpajs), Džejson Muranka (Kigli Kuguars), Ilija Radan (Narabin Šarks), Dragan Janković, Džavid Jašari, Nikola Srbljanin (Partizan), Lazar Živković, (Radnički Niš), Aleksandar Đorđević, Miloš Zogović, Predrag Keglić, Stefan Nedeljković, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić (Crvena zvezda), Zejn Bijorac (Saut Sidnej Rabitos), Danijel Marjanović (Univerzitet Sidnej), Stevan Stevanović (Tašmajdan Tigrovi), Miloš Ćalić (Vilfrenč XIII), Vladica Nikolić (Vilnev XIII),  Vladimir Milutinović (Vilneve Minervoaz XIII), Danijel Burk (Varila Gorilas), Ben Stevanović, Rajko Janković (Vest Tajgers).