XS
SM
MD
LG

Srbija iz Vigana sanja SP

Ragbi 13 reprezentacija Srbije nalazi se u engleskom Viganu gde obavlja poslednje pripreme uoči prvog meča baraža kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2021. godine u subotu 26. oktobra u Glazgovu protiv Škotske (16.00). U poslednja dva dana ragbi ekspedicija Srbije kompletirala je svoje redove, s obzirom da su igrači i članovi stručnog štaba pristigli sa različitih krajeva sveta.

Selektor Stjuart Vilkinson je dočekao dolazak svih reprezentativaca i odmah nametnuo žestok ritam rada. Malo je vremena preostalo do subote, međutim Srbija će na megdan Škotima u subotu i Grcima dve nedelje kasnije u Beogradu izaći u ovom trenutku u najjačem mogućem sastavu.

Iskusnom engleskom stručnjaku priključili su se i njegov prvi pomoćnik Endi Prokton, dok će veliku podršku imati i u nekadašnjem NRL treneru godine Filu Ekonomidisu koji će obavljati ulogu drugog asistenta. U radu će takođe pomagati i Slobodan Manak, fizioterapeut Leonard Mekmejn, doktor Nikola Topalović, te čelnici Ragbi 13 federacije Srbije generalni sekretar Vladan Kikanović i član UO Radoslav Novaković.

Najbolji srpski ragbisti se pripremaju u vrhunskom sportskom kompleksu, a selektor Vilinson nije želeo ništa da prepusti slučaju pa je bukvalno svaki deo priprema isplaniran do detalja kako bi iskoristila istorijska šansa. Srbiji je u konkurenciji Škotske i Grčke potrebna samo jedna pobeda pošto dve najbolje ekipe idu na SP 2021. godine koje se održava u Engleskoj.

- Kompletirali smo svoje redove, ekipa je zdrava, vredno se trenira i momci su motivisani da daju svoj maksimum u subotu, a posle i u utakmici protiv Grčke. Neće biti lako obe reprezentacije dolaze u znatno pojačanim sastavima, ali verujemo u naše šanse – raportira gen sek R13FS Vladan Kikanović.

Vigan će biti baza Srbije do petka kada sledi selidba za Glazgov i poslednje pripreme pred meč sa domaćinom. Škotska će naše najbolje ragbiste ugostiti na stadionu Lokink Graund.