XS
SM
MD
LG

Čukarički preko Teleoptika stigao u četvrtfinale Kupa Srbije

Čukarički preko Teleoptika stigao u četvrtfinale Kupa Srbije-LukaStojanović-

Čukarički se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije, posle pobede nad članom Srpske lige grupa „Beograd“, u osmini finala savladan je Teleoptik u gostima – 1:0. Jedini pogodak delo je Luke Stojanovića, koji je bio precizan iz opravdano dosuđenog jedanaesterca nad Tedićem, u 31. minutu.

Trener belo-crnih Aleksandar Veselinović promešao je startnu postavu, u protokolu nije bilo kapitena Docića i iskusnog Kajevića, na klupi je posle 42 uzastopna meča ostao i Šapić. Šansu su od starta dobili Kemnović ne mestu štopera, Aleksić, posle dužeg vremena zaigrao je oporavljeni Đorđević, pa su to uz prolazak u natednu fazu najmasovnijeg takmičenja najveći dobici za Veselinovićev tim.

A da je bilo lako, nije! Naprotiv, Teleoptik se pokazao kao nezgodan rival, željan još jednog skalpa. Podsetimo, u prvoj rundi Kupa Srbije Optičari su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali superligaša Voždovac. Bilo je šansi u uvodnom delu meča, ali je prvu ozbiljniju imao tek Stojanović, koji je posle odlično izvedenog kornera Đorđevića u 23. minutu šutirao glavom, lopta je pogodila stativu.

Četiri minuta kasnije uzvratio je domaćin, Pantazis je lepo ciljao iz slobodnog udarca, lopta je prohujala za malo iznad Petrovićevog gola. U 30. minutu još jedna prilika, ovoga puta iz kategorije stopostotnih za Teleoptik, opasni Čolić je umakao odbrani Brđana, ali je potom iz izgledne pozicije promašio gol. Samo minut kasnije stigla je kazna, Tedić je oboren u šesnaestercu rivala, a Stojanović je bio siguran sa bele tačke. Do kraja poluvremena vredan pomena je još pokušaj Đorđevića, koji je sa 25 metara šutirao preko gola Teleoptika.

U nastavku je bilo šansi na obe strane, iako je Čukarički imao dominaciju u posedu lopte, doduše i više prilika. No, mogao je Teleoptik do izjednačenja u 53. minutu, posle sjajne akcije izigrana je odbrana gostiju, ali je dobar šut Babovića odbranio Petrović. Bila je to šansa utakmice za domaćina. Šest minuta kasnije, posle prelepe povratne lopte Tedića šutirao je Mićin, ali nije bio precizan.

U 61. minutu Teleoptik je još jednom zapretio, ovoga puta Radmanovac je opalio po lopti sa 25 metara, bio je za malo neprecizan. Mićin je imao još jednu priliku, sve je lepo uradio u 67. minutu, zaobišao je i golmana Vukanića, ali je Rađen izbio loptu sa gol-linije.

Do kraja meča još dve prilike za Čukarički, u 81. minutu posle dobrog šuta Vidosavljevića, Vukanić je odlično intervenisao, dok je u poslednjim trenucima uspeo da odbrani i šut Kovača u kontri.

Teleoptik – Čukarički 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Stojanović u 31. iz jedanaesterca. Stadion: SC Partizan-Teleoptik. Gledalaca: 300. Sudija: Marko Ivković. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović. Žuti kartoni: Birmančević (Čukarički).

TELEOPTIK: Vukanić, Petrović, Antonijević, Pantazis, Jovanović, Rađen, Arambašić, Knežević, Čolić, Milosavljević, Janković.

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić (od 62. Endijae), Kamenović, Mićin, Puškarić, Stojanović (od 62. Vidosavljević), Bogosavac, Aleksić, Đorđević (od 75. Kovač), Veličković, Birmančević.