XS
SM
MD
LG

Srbija ipak bez Čotrića juri SP

Selektor ragbi 13 reprezentacije Srbije Stjuar Vilkinson saopštio je imena 22 igrača za baraž mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2021. godine koje se održava u Engleskoj. Posle odustajanja Rusije, Srbija je administrativnom odlukom dobila priliku da se vrati u kvalifikacije i u grupi B boriće se protiv Škotske u Glazgovu 26. oktobra i protiv Grčke u Beogradu 9. novembra za jedno od prva dva mesta koje vode na SP.

Engleski stručnjak na klupi naše selekcije moći će da računa na čak osmoricu igrača srpskog porekla koji su rođeni u Australiji i Engleskoj, ali među njima ipak nema NRL zvezde Nikole Nika Čotrića. Pošto je predvodio Kanbera Rajderse do finala najkvalitetnijeg ragbi liga prvenstva na planeti, Čotrić je dobio poziv da derbituje za reprezentaciju Australije, iako je postojala njegova velika želja da zaigra za Srbiju.

Predrag Keglić (Srbija)

- Pokušali smo sve što je u našim realnim mogućnostima da obezbedimo Čotrićevo igranje, ali iza njega je neverovatna sezona i bilo je zaočekivati da ga kad tad pozovu da zaigra za Australiju. Sam Nikola je veliki srpski patriota i želeo je da se odazove našem pozivu, međutim realnost je takva da je dobio šansu da se bori za mesto u selekciji Australije za SP - izjavio je generalni sekretar Ragbi 13 reprezentacije Srbije Vladan Kikanović.

Pored igrača našeg porekla, na spisku su i trojica ragbista iz francuskih klubova - Vladica Nikolić, Miloš Ćalić i Vladimir Milutinović koji su do inostranih transfera stigli zahvaljujući dobrim igrama za srpske klubove i reprezentaciju. Kapiten će biti iskusni Stevan Stevanović, od ove sezone ragbista Tašmajdana.

- Sa novim trenerom i njegovim stilom vođenja ekipe, dosta toga se promenilo u reprezentaciji Srbije. Doneo nam je dosta znanja i iskustva, koji su nam dodatna motivacija za bolju i fizičku i taktičku pripremu. Očekujemo dosta od sebe i verujemo da ta očekivanja možemo da potvrdimo na terenu - izjavio je kapiten Stevanović.

Sastav Srbije: Džejms Mirčeski (Eskvit Čitas Megpajs), Džejson Muranka (Kigli Kuguars), Ilija Radan (Narabin Šarks), Dragan Janković, Džavid Jašari, Nikola Srbljanin (Partizan), Lazar Živković, (Radnički Niš), Aleksandar Đorđević, Miloš Zogović, Predrag Keglić, Stefan Nedeljković, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić (Crvena zvezda), Zejn Bijorac (Saut Sidnej Rabitos), Danijel Marjanović (Univerzitet Sidnej), Stevan Stevanović (Tašmajdan Tigrovi), Miloš Ćalić (Vilfrenč XIII), Vladica Nikolić (Vilnev XIII),  Vladimir Milutinović (Vilneve Minervoaz XIII), Danijel Burk (Varila Gorilas), Ben Stevanović, Rajko Janković (Vest Tajgers).