XS
SM
MD
LG

EL: Zvezdina čelična odbrana srušila Fenerbahče

Foto: Evroliga

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvu pobjedu u Evroligi ove sezone. Oni su u drugom kolu savladali Fenerbahče u Beogradu, sa 68-56.

Utakmica je od starta bila tvrda. Gist i Lorenco Braun bili su dobri na startu susreta. Kasnije se dodao i Derik Braun, pa je Zvezda većim dijelom prvog perioda imala prednost. Ipak, Fener je dobro šutirao za tri poena pa je preko De Koloa i Diksona došao do 16-15 nakon prvog perioda. 

Zvezda odlično otvara drugi period. Mo Faje dao je energiju u odbrani, Davidovac u napadu i Zvezda je došla do +6. Fener je preko De Koloa prišao na poen zaostatka. Međutim, Zvezda je bolje odigrala završnicu prvog poluvremena te je na odmor otišla sa pet poena prednosti.

Fener je bolje otvorio drugo poluvrijeme i serijom 4-0 prišli su na poen zaostatka. Tomić je reagovao tajm autom i ugušio je nalet protivnika. Zvezda je ponovo zaigrala sjajno te je nakon serije Perperoglua došla do +9. Zvezda je prednost sačuvala do kraja trećeg perioda i sa +8 ušla u poslednji period. 

U poslednjem periodu igralo se dosta tvrdo. Fener je uz ne neku vanserijsku igru, trojkom Diksona prišao na -2. Međutim, nakon tajm auta Tomića Zvezda pravi 7-0 i odbija nalet gostiju. Zvezda je do kraja susreta igrala veoma sigurno. Na kraju su rutinski slavili i upisali su veliku pobjedu.

Zvezda je timski došla do pobjede a najbolji je bio Lorenco Braun sa 13 poena i šest asistencija. Gostije je predvodio De Kolo sa 19 poena.