XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled sedmog kola

Iza nas je sedmo kolo Premijer lige pa je red da se osvrnemo na dešavanja u Fantaziju.

MOJA EKIPA

Ja sam išao -12 ovo kolo i očekivano sam pao nekih 600 hiljada mjesta. Ukupno 51 bod ali bar sam sredio ekipu i dugoročno je okej. Čak i da nisam radio transfere, bila bi slična situacija. Igrači koje sam izbacio donijeli su 15 bodova a ovi koje sam ubacio donijeli su 26 bodova. Faktički, bod sam u minusu na transferima ali pad izbjegao ne bih. Sa te strane nema negative.

Rajan očekivano nije donio CS ali je imao čak osam odbrana i na kraju je dobio i bod bonusa. Sujunču ispoštovao i donio CS a da nije Lester dao peti gol na asistenciju Čilvela, možda bi bio i bod bonusa. Otamendi, Mi i Lundstrom nisu donijeli ništa.

Moji bodovi u ovoj rundi

Vezni red je bio dobar izuzev kapitena. Salah je mogao dati gol ali nije uradio ništa. Sreća pa ga je oko 2 miliona ljudi imalo za kapitena. Maunt se vratio bodovima i iznudio je penal. Son je takođe upisao asistenciju a KDB je idgrao maestralno sa dvije asistencije. U napadu Auba donio bodove sa golom i bonusom dok Puki nije donio ništa.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Sujunču je donio CS i šest bodova. Bodove je donio i Megin koji je postigao gol. Jedino Hari Vilson nije donio bodove od predloženih igrača.

SPORT DC LIGA

Vele Temelkov bio je dobar u ovom kolu i zadržao je prvo mjesto. Vele ima sada 470 bodova. Drugi je Nikola Brđan sa deset bodova manje dok je Slobodan Simić treći sa 454 boda.

Tabela lige

Goran Bajić bio je najlošiji u našoj ligi nakon prvog kola. Međutim, Goran diže formu i na kraju je u septembru bio najbolji sa 210 bodova, ispred Ivana sa 206 dok je Milan bio treći sa 201. bodom.

Tabela lige za septembar

BITNE NAPOMENE

- De Brujne se povrijedio i propušta utakmicu protiv Dinama u Ligi Šampiona. Ne zna se još da li će igrati za vikend.

-Obamejang postao prvi igrač Arsenala od sezone 1997/98, koji je postigao sedam golova na prvih sedam mečeva.

-Kad smo kod Arsenala, moramo svi pratiti Saku. Momak igra fenomenalno i tri utakmice zaredom je starter bio. Ako postane standardan sa cijenom od 4,5 miliona u ofanzivi Arsenala, biće pun pogodak. Mada, realno je da nakon još neka dva kola bude na klupi, kada se vrati Lakazet. Ali može biti dobro instant rešenje.

-Vardi se izjednačio sa Ronaldom po broju golova u PL. Definitivno je u sjajnoj formi i vrijedi razmisliti o njemu kao drugom ili čak prvom napadaču, ako vam je napad jeftin.

To je to za ovaj pregled. Nadam se da ste prošli bolje nego ja.