XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda i Partizan ponovo u finalu Balkan Super Lige

U finalu ovogodišnje Balkan Super Lige u ragbiju 13 ponovo će sastati beogradski večiti rivali – Crvena zvezda i Partizan 1953. Kao i u prethodna dva izdanja regionalnog prvenstva, crveni i crno-beli će u direktnom duelu odlučivati koji će ove klub ove godine držati primat na Balkanu.

Iznenadni povratak reprezentacije Srbije u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, uslovio je promenu u kalendaru takmičenja, pa su polufinalni dueli igrani proteklog vikenda. Oba večita rivala nisu imali problema u duelima sa preostala dva srpska kluba – Zvezda je u Nišu bila bolja od domaćeg Radničkog 62:6, dok je Partizan eliminsao Dorćol 62:18 na stadionu SC Inge.

Pobedom na stadionu FK Železničar, crveno-beli su nastavili svoj niz nepobedivosti u regionalnim okvirima, sa jasnim ciljem da ponove istorijsku prošlu sezonu kada su osvojili sva četiri trofeja – Superkup, Kup Srbije, Balkan Super Ligu i nacionalno prvenstvo. Sa druge strane, ni crno-beli nisu imali problema sa najtrofejnijim sprskim klubom.

Zvezda i Partizan podelili su do sada odigrana dva finala BSL. Crno-beli su pre dve godine iznenadli večitog rivala i sprečili osvajanje triple krune, ali su se crveno-beli revanširali sa kamatom prošle godine. Finale je zakazano za nedelju 6. oktobra i igraće se u Beogradu.

Za vikend su održana i dva memorijalna turnira u ragbiju 13. Ekipa Partizana 1953 osvojila je prvi Memorijalni ragbi 9 turnir Miša i Tamba pobedom protiv Morava Geparda iz Leskovca – 50:28. Budimir Tomanović Tamba jedan je od pionira ragbija 13 u Srbiji, a Milivoje Miša Stamenković dugogodišnji igrač i trener koji je svoj dubok trag ostavio pre svega u radu sa mlađim kategorijama.

Takođe, petu godinu zaredom u nedelju je odigran Memorijal Željko Sarić u čast tragično poginulom bivšem reprezentativcu Srbije koji nema klupski karakter i doneo je ponovo takmičenje u tač ragbi.