XS
SM
MD
LG

Čović spasilac: Kako je Nebojša spasio srpskog velikana gašenja ?

Metalac iz Valjeva jedan je od simbola srpske košarke. Dosta velikih igrača prošlo je kroz ovaj klub u nekoj fazi svoje karijere. Međutim, ovaj klub je ljetos za dlaku izbjegao gašenje. Spasio ga je, ni manje ni više, nego Nebojša Čović.

Foto: KK Crvena Zvezda

Metalac nije bio u dobroj situaciji. Prema našim veoma pouzdanim i provjerenim izvorima iz Valjeva, predsjednik Đukanović ponašao se kao da je klub njegovo privatno vlasništvo. Sve je vodilo ka gašenju kluba dok cijela priča nije došla do Čovića.

Čović se uključio u cijelu priču jer zna o kakvom se klubu radi. Vodili su se razgoovori a na kraju je Čović ubijedio Đukanovića da podnese ostavku. Za novog predsednika postavljek je Mihailo Poček i to je bio neki novi početak. Za trenera je postavljen Vlado Đokić, koji je sa Metalcem radio sjajne stvari u ABA ligi. Doveli su i dosta talenata i uspjeli su preživjeti veliku krizu.

Možemo o Čoviću misliti šta god hoćemo ali ovaj njegov potez je za svaku pohvalu. Definitivno bi srpska košarka izgubila mnogo da se Metalac ugasio.