XS
SM
MD
LG

ABA Super Kup: Cedevita-Olimpija nakon produžetka do poluinala

Foto: ABA liga

Košarkaši Cedevita-Olimpije savladali su FMP sa 101-92 nakon produžetka i plasirali su se u polufinale ABA Super Kupa.

Cedevita-Olimpija bolje otvara susret. Stipanović je dominirao pod košem na oba kraja parketa, ostali su ga pratili dobro te je Cedevita imala i +13. Međutim, ulaskom Šešlije, Pecarskog i Jeremića, FMP hvata ritam i prilaze na -6. U drugom periodu nastavili su sa sjajnom igrom. Razigrao se i Pot te su imali i +7. Ipak, Batrajt, Blažič i Stipanović pokreću Cedevitu koja dolazi do preokreta i na odmor odlaze sa vodstvom 45-43.

Serijom trojki Cedevita-Olimpija došla je do dvocifrene prednosti na startu trećeg perioda. Međutim, FMP se nije predavao. Razigrao se Stefan Đorđević i FMP je do kraja trećeg perioda prišao na -4. Cedevita je održavala prednost u poslednjem periodu. Imali su na oko četiri minute do kraja i +9 ali FMP se vratio. Uspjeli su i povesti poenima Radanova ali je Boatrajt uzvratio sa slobodnih bacanja. Imao je FMP napad za pobjedu ali je Pot promašio.

FMP dobro otvara produžetak. Poveli su poenima Rita, imali napad da povećaju prednost ali Pot je zasrljao i Blažič ga je izblokirao. Tu je krenula serija Cedevite i serija grešaka Pota i Ulubaja sa druge strane. Na kraju je Cedevita rutinski privela meč kraju.

Cedevitu je do pobjede predvodio Blažič sa 21 poenom i sedam skokova dok je Jeremić sa 17 poena predvodio FMP.

Cedevita će u polufinalu igrati protiv pobjednika Budućnost - Cibona.