XS
SM
MD
LG

Kamenović pred Žarkovo: Komšijski dueli su uvek zanimljivi

Kamenović pred Žarkovo: Komšijski dueli su uvek zanimljivi-DimitrijeKamenović-

Čukarički će u šesnaestini finala Kupa Srbije igrati protiv Žarkova na stadionu na Banovom brdu (sreda, 18 časova). Biće to komšijski okršaj, duel trenutno trećeplasiranog tima Super lige i ambicioznih Žarkovaca, koji su na petom mestu tabele Prve lige Srbije. Sama činjenica da se sastaju klubovi čiji su stadioni vazdušnom linijom nešto više od dva kilometra, daje dodatnu draž pomenutom meču.

– U Kupu su uvek moguća iznenađenja, a zaista će duel Čukaričkog i Žarkova imati i tu dodatnu notu, uvek su okršaji komšija zanimljivi. Nadam se da će i zbog te činjenice, ali i odličnih naših igara, ali i Žarkovaca, biti zanimljivo i na tribinama. Obećavamo napadački fudbal, kao i do sada na gol više, publika će imati šta da vidi – rekao je jedan od najmlađih u timu Brđana Dimitrije Kamenović.

O rivalu levi bek, od ove sezone korišćen i na mestu štopera, ima lepo mišljenje.

– Rezultati koje su postigli na početku sezone govore da su iskusan i vrlo dobar sastav. Gledali smo ih u analizi, vrlo su agresivni, naše je da probamo da im pronađemo slabe tačke i da to iskoristimo. Bez obzira na sastav koji će stručni štab izvesti na startu takmičenja u Kupu. Uostalom, dogovor je da svaku utakmicu gledamo kao da je finale, ko god bude bio na terenu daće sto odsto svojih mogućnosti. Smatram da je naša prednost domaći teren, na kojem igramo odlično ove sezone – istakao je Kamenović.

Kad je već pomenuo partije na domaćem terenu, Kamenović se osvrnuo na ovosezonske rezultate.

– U Super ligi stojimo vrlo dobro, čak bih mogao da kažem odlično, posle osam odigranih mečeva imamo 19 bodova i samo jedan poraz. Sigurno je da nije slučajno što smo u nekoliko slučjeva postizali golove koji su odlučivali pobednika u finišu utakmica. Naporno radimo, vredno treniramo, to mora da nam se vrati na terenu. Kamenović je napomenuo i da je zadovoljan svojim igrama.

Ove sezone momak rođen u Pirotu odigrao je tri meča u Super ligi i jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Zadovoljan sam svojom minutažom, nadam se da su i u stručnom štabu mojim partijama. Na meni je da se nametnem, da svakog dana radim još bolje nego prethodnog. Prošle sezone sam igrao na poziciji levog beka, sada i na mestu levog štopera. Jednostavno, igrači koji mogu da nastupaju na više pozicija su kvalitetniji, a kroz rad sa našim trenerima trudim se da konstantno napredujem, da uvek pitam kad mi nešto nije jasno – zaključio je Dimitrije Kamenović.