XS
SM
MD
LG

Bečejci protiv Beograđana

Skromne ambicije Bečejaca u novoj sezoni

Posle višemesečne pauze, Druga futsal liga Srbije počinje takmičarsku sezonu tokom vikenda pred nama. Voljom žreba, Bečejci i Novobečejci će na premijeri igrati protiv beogradskih ekipa. U petak, 13. septembra. Novobečejska Tisa će od 21 sat ugostiti Konjarnik, a Bečejci će istog dana od 18,30 sati igrati u SRC „Banjica“ protiv istoimene ekipe. Odmahvalja dodati da dva drugoligaša sa Tise unovu sezonu ulaze sa dijametralno suprotnim ambicijama. Mada novajlije, Novobečejci ciljaju sam vrh, tačnije jedno od prva tri mesta, jer prvak direktno vadi vizu za Prvu ligu, a drugi i treći igraju baraž za popunu elite. Nasuprot njima, Bečejci imaju daleko skromnije ambicije, koje se svoda na to da eskiviraju poslednja četiri mesta na tabeli, pošto ona vode u niži stepen takmičenja.

- Jesmo starosedeoci drugoligaškog karavana, ali i dalje sistemski nismo rešili pitanje finansiranja, a ono je veoma bitno u čitavom procesu. Funkcionišemo, ali ćemo u hodu videti kako to ide. Ionako mali fond igrača je sužen, jer je ključnu kost slomio Đorđe Ilčešin i duže vreme će biti van trenažnog procesa. Zoran Ćurčić je prešao u komšijsku Tisu, a Marko Sekulić u redove narednog rivala Banjice. Uz to, Nemanja Vasin je na velikom terenu prelaskom u Borac iz Šajkaša sveo na minimum mogućnost da nam pomogne. Ostali su tu i redovno rade s novim trenerom Igorom Šošom, pa ćemo videti kako će sve ići, u ime Bečeja 2003 rekao nam je Goran Strajnić.

S druge strane Tise, pak, jedva čekaju da krene drugoligaški futsal karavan. Ionako dobar sastav iz minule sezone, koji je ubedljivo osvojio titulu prvaka Vojvođanske lige i kroz baraž izborio pravo igranja u drugoligaškoj konkurenciji, znatno se pojačaoi na osnovu toga ulaze u sezonu s velikim ambicijama.

- Svi iz minule sezone su ostali i priključili smo petoricu novajlija, Nemanju Zokića, Strahinju Josimovića, Đorđa Maksimovića, Čedomira Tomčića i Zorana Ćurčića,saznalismo od predsednika kluba Ivana Blažina. Istina, nećemobiti kompletni na startu, jer će kapiten Nikola Blažin zbog povrede ruke odsustvovati, možda, ičitavu polusezonu, a prvih par utakmica neće igrati ni Nenad Vinović, jer je zaradio povredu ruke na velikom fudbalu igrajući za Jedinstvo iz Bočara. Veleli bismo da nas na premijernoj drugoligaškoj utakmici podrži veliki broj navijača i uvere se u kvalitet koji posedujemo, pa će onda, verujemo, petkom uveče, kad smo domaćini, biti stalno uz nas.

U svakom slučaju, ljubitelji futsala u dva Bečeja su na dobitku, jer svakog vikenda mogu da prate utakmice svojih ljubimaca ili komšija. U drugom kolu Bečejci će ugostiti beogradski Konarnik, a Novobečejci putuju u Valjevo i igraju protiv eksprvligaša RB. Prava poslastica biće u poslednjem kolu, kada će snagu međusobno odmeriti. Ove jeseni u Novom Bečeju, a na proleće u Bečeju.

Dodajmo da ovogodišnji drugoligaški karavan čine, pored dve ekipe sa Tise, eksprrvoligaši Ivanjica, RB iz Valjeva i Smederevo, „starosedeoci“ Banjica uz Beograda, Zufo iz Bujanovca, SAS iz Zrenjanina i Sopot, odnosono novajlije Konjarnik iz Beograda, Metalac Kolorado iz Gornjeg Milanovca i Radnički 2010. iz Niša.


Banjica 4 : 3 Zemun Samo pravo
Bečej 6 : 3 SK Ekonomist
SAS 3 : 2 Sopot
Zufo 5 : 3 Požarevac
Kolubara 5 : 0 Pirot
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun Samo pravo 20 12 5 3 41
2 Zufo 20 13 0 7 39
3 Ekonomac 2 20 10 5 5 35
4 SAS 20 11 1 8 34
5 Banjica 20 10 4 6 34
6 Sopot 20 9 1 10 28
7 Bečej 20 8 4 8 28
8 Požarevac 20 6 6 8 24
9 Kolubara 20 7 1 12 22
10 SK Ekonomist 20 6 2 12 20
11 Pirot 20 2 3 15 9