XS
SM
MD
LG

Istorijski start fudbalerki "Desetke'' iz Obrenovca

Foto: rtvmag.co.rs

Ženski fudbalski klub "Desetka" iz Obrenovca  osnovan je pre dve godine, a od ove sezone uključuju se u ligaška takmičenja. Pored seniorki, koje će nastupiti u Drugoj ligi Srbije, grupa Beograd, zaigraće  i devojčice starosti između 12 i 15 godina u Razvojnoj ligi Beograda.

Kako nam je rekao Dejan Kuzmanović, predsednik, klub okuplja između 30-40 fudbalerki sa kojima rade treneri Igor Živković i Nikolina Milosavljević.

- Najveće pojačanje dobili smo u Nikolini Milosavljević, nekadašnjoj igračici Crvene zvezde, koja je došla iz Kolubare iz Lazarevca i Bojani Stevanović, takođe pristupilo nam je  4-5 bivših igračica Heroja iz Jajinaca. Vatreno krštenje u ligi imaćemo narednog vikenda protiv Rudovaca u gostima, a za dve nedelje ugostićemo Vinču na stadionu u Zvečkoj - upoznaje nas Kuzmanović sa pojačanjima i i rivalima u ligi.

Zbog malog broja klubova (četiri) igraće se četvorokružno, tako da će devojke u polusezoni odigrati šest utakmica. Zato će mlađe igračice odigrati više utakmica u Razvojnoj ligi, koja će brojati deset klubova. Pored  "Desetke", prijavile su se dve ekipe Crvene zvezde, Kolubare, Boleča, Zemuna, BSK 1926, Sloge, Heroja i Rada.

Devojčice će kao domaćini igrati u Krtinskoj, a obe selekcije treniraće na malom terenu Radničkog, na Vašarištu. Vidljivo je da se klub suočava sa nedostatkom prostora za rad i treniranje i prisiljeni su da se seljakaju u potrazi za odgovarajućim terenima i klubovima koji žele da ih ugoste.  Klub neobičnog imena, krstio je predsednik Kuzmanović sa željom da jednog dana prerastu u veliki klub. Na kraju, tvrdi,  najveći fudbaleri u istoriji ovoga sporta nosili su desetku. Da li je to koincidencija,  tek Dejan i njegov otac Živojin Žoja nosili su taj broj na dresu dok su bili aktivni igrači i obeležili svoje vreme,  naročito stariji Kuzmanović koji je na  pragu sedme decenije, do skora igrao za veterane Partizana.