XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Srbija bez profi ekipe ove godine, Partizan počinje stvaranje novog tima

Srbija je ove godine ostala bez profesionalne ekipe! U velikoj besparici ni jedan klub nije se usudio da zaplovi u profesionalne vode i posle šest sezone u kojima je naša biciklistički sport imao predstavnike među profi ekipama, srpskih klubova nema na elitnoj listi…

Lane je u profi društvu bio Partizan Pauer muv, ali ove godine je rasformirao seniorsku ekipu: Hasanović i Jovanović su prešli u Radnički iz Kragujevca, pobednik trke “Kroz Srbiju” 201.  Ivan Stević je otišao u tursku profesionalnu selekciju Manisa spor, mladi Jovan Zekavica u BMC Hinkepi u SAD, Nikola Kozomara i Filip Pavlović u Padovani 2011. u Italiju i direktori kluba Branko i Dušan Banović odlučili su da ove sezone rade samo sa podmlatkom!
- Nekako se krug, u našim sportskim biografijama, ove godine zatvorio, ponovo smo na početku i radimo sa kadetima i juniorima – kaže Branko Banović direktor kluba.- Imamo odličnu genaraciju koja može da bude okosnica da u dogledno vreme ponov prijavimo tim u profi statusu. Međutim, biciklizam je skup sport, potrebni su sponzori za takve poduhvate, a mi smo upravo zbog nedostatka sponzora bili prinuđeni da rasformiramo seniorski tim. Da su svi vozači ostali u klubu, uz kvalitetnu finansijsku podršku bili bismo kandidati za trofeje na svakoj trci za bodove u Evropa turu! Lane samo sa tom  ekipom doneli Srbiji pobednički trofej na trci “Kroz Srbiju” posle skoro decenije posta. Ali, od uspomena se ne živi, stvarnost je surova i morali smo da se rastanemo.

Prvu fazu priprema mladi bicklisti Partizana provešće u Prčnju u Crnoj Gori. Smešteni su u hotelu Vrmac, okruženi pažnjom ljubaznog osoblja. Na pripremama su Luka Kotur, Aleksandar Mitić, Slavko Panić, Stefan Đukelić i Željko Klisura.
- Imamo odlične uslove, vreme nas služi jer je temperatura od 10 do 15 stepeni i koristimo svaki dan da u skladu sa programom, budemo što više na biciklu, ali bicklisti i trče, koriste teretanu… – kaže trener  Miloš Bukvić.- Prvi ispit je Šampionat Srbije u ciklo krosu 28. januara,  Panić je već počeo sezonu pobedom, slavio je u juniorskoj konkurenciji na novogodišnjem krosu Partizana i nadamo se dobim rezultatima i u nastavku sezone.