XS
SM
MD
LG

Đurđević obezbedio Sušici drugu pobedu u ovoj sezoni

Detalj sa današnje utakmice u Sušici

Posle uspešnog starta i pobede u Gonjem Milanovcu, fudbaleri Sušice danas su i pred svojim navijačima osvojili nova tri boda, tako da zajedno sa Borcem iz Čačka sa maksimalnim učinkom drže vrh tabele. Oba pogotka za domaćina postigao je Nenad Đurđević, a dosuđena su i dva penala, po jedan na obe strane.

Ekipa Sušice danas je odigrala prvu srpskoligašku utakmicu na renoviranom stadionu i drugom vezanom pobedom dobro počela ovu sezonu, zbog čega je nagrađena aplauzom gledalaca. Osvojena su tri nova boda, ali mnogo teže nego sto se očekivalo.

Sušičani su imali za protivnika čvrstu ekipu RSK-a iz Rabrova kod Požarevca, koja je u prvom kolu kod kuće izgubila od kraljevačke Sloge (0:3). Prema onome što su pokazali danas u Kragujevcu, gosti ne zaslužuju poslednje mesto na tabeli. Odigrali su dobro na sredini terena i vršili pritisak na gol Veličkovića, ali je odbrana Sušice obavila veliki posao.

Domaći tim imao je i peh. Na početku utakmice Ljubisavljević je dobio žuti karton zbog igranja rukom na sredini terena, a u 35. minutu i drugu javnu opomena, zbog čega je pre vremena morao u svlačionicu. Međutim, i sa igračem manje na terenu, Sušica je uspela da osvoji tri izuzetno važna boda.

Prvi su pripretili gosti u 10. minutu, kada je sa leve strane šutirao Musa, ali je golman Sušičana izbacio loptu u korner. Izabranici trenera Miroslava Stakića pokušavali su brzim akcijama preko krilnih pozicija da ugroze gol gostiju, ali su i grešili. Ipak, u 17. minutu prvu ozbiljniju akciju pretvorili su u vođstvo. Po desnoj strani probio se Živadinović i uputio loptu pred gol. U velikoj gužvi najbolje se snašao iskusni strelac Đurđević, pojačanje iz Smedereva, i pored golmana Koča loptu poslao u mrežu za 1:0.

Na stadionu, kako među igračima tako i navijačima, nastalo je veliko slavlje povodom prvog postignutog srpskoligaškog pogotka na stadionu u Sušici. Očekivalo se tada da će domaći tim lako doći do bodova, ali nije bilo tako.

U 25. minutu Đurđević je jakim udarcem sa oko 25 metara pokušao da duplira prednost, ali je golman Rabrovčana bio na mestu i bez teškoća sprečio pogodak.

U 35. minutu Ljubisavljević je u duelu sa Milenkovićem, po oceni sudije, nepropisno startovao i oborio protivničkog igrača, zbog čega je dobio drugi žuti, a potom i crveni karton. Uzalud su protestvovali igrači i gledaoci na tribinama, sudija je ostao pri svojoj odluci i posle konsultacije sa svojim pomoćnikom pokazao na belu tačku. Posle prekida utakmice od dva minuta, siguran sa 11 metara bio je Miljkovići izjednačio na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Posle odmora trener Stakić je uveo u igru kapitena Vladimira Božovića, koji zbog povrede nije počeo utakmicu. To se osetilo u igri, jer je Sušica i sa igračem manje pokušala da napadne protivnika, a ne da brani bod.

Gledaoci su videli žestoku borbu na terenu, brze akcije i požrtvovanu igru obe ekipe, koje su želele pobedu. U 50 minutu novajlija Jovovićšutirao je jako sa 16 metara, ali je lopta za malo završila preko gola. Dva minuta kasnije V. Božović je dugom loptom uposlio Živadinovića, koji nije stigao iz blizine da loptu ubaci u mrežu. Na drugoj strani, jedan od najboljih u redovima gostiju Miljković dobro je ciljao, ali je golman Veličković bio na mestu i sprečio pogodak.

U 55. minutu u kaznenom prostoru Rabrovčana oboren je Đuđević, ali sudija samo odmahnuo rukom da se igra nastavi, iako su domaći igrači tražili penal. Sušičani su se organizovano branili i kontranapadima pokušavali da dođu i do očekivane pobede. U 68. minutu gosti su imali veliku šansu za drugi pogodak. Miljković je izašao pred golmana Veličkovića, ali je stigao jedan odbrambeni igrač da izbije loptu u polje, pa je tako otklonjena opasnost pred golom Sušice. Dva minuta kasnije sudija je poništio gol gostiju zbog ofsajd pozicije.

Gol odluke postignut je u 72. minutu. Brza akcija išla je preko desne strane. Bek je ušao u kazneni prostor i iz blizine skoro sa korner linije pokušao da uputi povratnu loptu, ali je je jedan igrače odbrane RSK-a loptu zaustavio rukom. Nastala je velika gužva zbog protesta gostujućih igrača, ali je sudija posle konsulatacije sa svojim pomoćnikom i drugi put na današnjoj utakmici pokazao na belu tačku.

Odgovornost da izvede najstrožiju kaznu preuzeo je Đurđević i prevario  golmana Koča, što je pozdravljeno velikim aplauzom sa tribina i izazvalo radost među domaćim igračima.

U 76. minutu V. Božović je pokušao iz prekida sa oko 30 metara da uveća prednost, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju.

U finišu utakmice imao je  Đurđević dve prilike da bolju igru svoje ekipe u drugom poluvremenu kruniše pogotkom, ali je golman RSK-a bio uspešniji.    

Trener Sušice Miroslav Stakić bio je kratak u izjavi za KG sport.info posle druge, ali teške pobede njegove ekipe.

– Preteška utakmica za nas. Najvažnije je da smo osvojili tri boda sa igračem manje od 35. minuta. Momci su dali maksimum na terenu i zaslužili pobedu. Međutim, ekipa RSK-a, iako je poslednja na tabeli, pokazala je čvrstinu, ali ovo je tek početak sezone – ocenio je trener Sušičana Stakić.

SUŠICA – RSK (Rabrovo) 2:1 (1:1)

Stadion: U Sušici. 
Gledalaca: Oko 350. 
Sudija: Bojan Božović (Čačak). 
Pomoćnici: Vanja Belić, Andrija Mladenović (obojica iz Čačka).
Strelci: Đurđević u 17. i 72. iz jedanaesterca za Sušicu, a Miljković u 37. minutu iz jedanaesterca za RSK. 
Žuti kartoni: Nedović (Sušica), Simić, Živadinović, Cvetković, Miljković (RSK) 
Crveni karton: Ljubisavljević u 35. minutu, (Sušica)

SUŠICA: Veličković, L. Đurović, Baroš, Obradović (od 73. Dobrić), Jovović (od 82. S. Božović), Nedović,  Đurđević, Cvijović, Đukić (od 46. V. Božović), Živadinović, Ljubisavljević.

RSK: Koč, Petković (od 46. Nikoličić), Musa, Simić, Milosavljević, Kurandić (od 55. Mladenović), Milanković (od 59. Ranković), Janković, Živadinović, Cvetković, Miljković.

Posle drugog kola Sušica ima šest bodova, koliko i vodeći Borac 1926 iz Čačka, koji je kao gost pobedio Proleter Mihajlovac sa 3:2. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Budućnost Krušik – Mačva 1929 (B) 2:0, Sloga (Požega) – Loznica 2:2, Sloga (KV) – Jedinstvo (Ub) 0:1, Trepča – Takovo 1:0, Jošanica – Mokra gora 2:0,  Sloga 33 (PM) – Tutin 3:2, Mladi radnik – Šumadija (A) 0:0

U narednom kolu Sušica odlazi u goste Jedinstvu sa Uba, koje je kao domaćin u prvom kolu odigralo 1:1 sa Slogom iz Požege, ali je zato juče pobedilo Slogu u Kraljevu. Biće to još jedan težak ispit za novog kragujevačkog srpskoligaša.


Budućnost Krušik 2014 2 : 0 Mačva 1929
Sloga (P) 2 : 2 Loznica
Sloga (K) 0 : 1 Jedinstvo
Sušica 2 : 1 RSK
Trepča 1 : 0 Takovo
Jošanica 2 : 0 Mokra Gora
Sloga 33 3 : 2 Tutin
Mladi radnik 1926 0 : 0 Šumadija (A)
Proleter Mihajlovac 2 : 3 Borac 1926
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 2 2 0 0 6
2 Sušica 2 2 0 0 6
3 Budućnost Krušik 2014 2 1 1 0 4
4 Jošanica 2 1 1 0 4
5 Šumadija (A) 2 1 1 0 4
6 Jedinstvo 2 1 1 0 4
7 Trepča 2 1 1 0 4
8 Sloga (K) 2 1 0 1 3
9 Sloga 33 2 1 0 1 3
10 Loznica 2 0 2 0 2
11 Sloga (P) 2 0 2 0 2
12 Proleter Mihajlovac 2 0 1 1 1
13 Tutin 2 0 1 1 1
14 Mačva 1929 2 0 1 1 1
15 Mokra Gora 2 0 1 1 1
16 Mladi radnik 1926 2 0 1 1 1
17 Takovo 2 0 0 2 0
18 RSK 2 0 0 2 0