XS
SM
MD
LG

Borina deca uzor starijima

Najmlađi vaterpolisti TENT-a iz Obrenovca

Vaterpolo klub TENT iz Obrenovca osnovan je 1991. godine. Protekle sezone vinuli su se u vrh i prvi put zaigrali u Prvoj A ligi. Nisu uspeli da obezbede opstanak  u konkurenciji znatno iskusnijih i kvalitetnijih ekipa, ali je boravak u eliti bio veliko iskustvo  za vaterpoliste trenera Stojana Jelisavljevića, koji je silom prilika usred prvenstva napustio klub. Predsednik Miloš Čubrić ima jednostavno objašnjenje za neuspeh.

- Prvo smo kasno dobili obaveštenje iz saveza da ćemo nastupiti u Prvoj ligi, tako da nismo uspeli da se značajnije  pojačamo, i sa podmalađenim  sastavom upustili smo se u neravnopravnu borbu sa najboljim klubovima u zemlji.  Siguran sam da su naši mladi igrači (14 -18 godina) dosta naučili, stekli određeno iskustvo i, samim tim  napredovali, tako da u predstojeće prvenstvo Prve B lige ulazimo sa ambicijama da ponovo budemo u vrhu -  kaže Miloš Čubrić.

Ako stariji igrači nisu uspeli da zabeleže značajnije rezultate, dečaci iz mlađih kategorija igraju sve bolje i nagoveštavaju veliki potencijal. Klub je za zvanična takmičenja prijavio sve četiri mlađe selekcije, a najbolji plasman ostvarili su najmlađi vaterpolisti, rođeni 2008. godine.

Na prvenstvu države za pomenuti uzrast plasirali su se među četiri najbolje ekipe u zemlji. U borbi za treće mesto nesrećno su poraženi od novosadske Vojvodine. Kuriozitet je da je kapiten nadarene generacije malih vaterpolista bila devojčica Jana Janković. Pomenimo i ostale igrače koji su zaslužni za veliki uspeh: Bošković, Balaban, Milošević, Arsenijević, Jovnaš, M. Janković, Jakovljević,D. Mladenović, M. Mladenović, Jegorović, Vidaković, Vojinović i Marković.

Trener Bora Čubrić je talentovane igrače otkrio još u školi plivanja i sa njima uspešno radi nekoliko godina. Za razliku 11-godišnjaka, ostale selekcije su nekompletne i popunjavaju se igračima godinu ili dve  mlađim.
- Polako krećemo da formiramo generaciju dece rođenih 2011/12, i ujedno pozivamo zainteresovane mališane da dođu na obrenovačke bazene, nauče da plivaju i zaigraju vaterpolo. Imamo široku bazu i našu školu plivanja koju pohađa preko stotinu dece sa kojima radi sedam trenera. Pored trenera, o bezbednosti dece stara se spasilac, koji je prisutan pored bazena dok traje trening  –  poručuje mladi trener  Vaterpolo kluba TENT Bora  Čubrić i poziva ostalu decu da dođu, nauče da plivaju i zaigraju  vaterpolo.  


14 .kolo Prva A liga
Banjica 11 : 11 Stari Grad
TENT 6 : 14 Beograd
Dunav 3 : 9 Zemun
Taš 10 : 7 Bečej
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 14 12 1 1 37
2 Stari Grad 14 11 2 1 35
3 Beograd 14 8 0 6 24
4 Bečej 14 7 0 7 21
5 Taš 14 7 0 7 21
6 Banjica 14 5 2 7 17
7 Dunav 14 2 0 12 6
8 TENT 14 1 1 12 4