XS
SM
MD
LG

Pl: Liverpul silan na startu sezone

Fudblaeri Liverpula savladali su Norič sa 4-1 na otvaranju nove sezone Premijer lige.

Foto: Liverpool

Prvi pokušaj imao je Norič. Nakon greške Alisona probao je Štiperman ali nije pogodio. Liverpul je poveo u osmoj minuti. Origi je zavrnuo loptu a Henli postigao autogol. Imao je Štiperman ponovo šansu ali opet je loše šutiraoo. U 20. minuti Mo Salah pogađa za 2-0 vodstvo Liverpula. Štiperman je ponovo propustio šansu i ponovo je uslijedila kazna. Ubacio je Salah iz kornera u 28. inuti a Van Dajk pogodio za 3-0.

Imao je par minuta kasnije Liverpul šansu preko Firmina ali je Krul sjajno odbranio. U 36. minuti, desio se veliki peh za Liverpul. Alison se okliznuo prilikom ispucavanja lopte, povrijedio but i morao ga je zamijeniti Adrian. Do kraja prvog poluvremena Liverpul je dao i četvrti gol. Arnold je uposlio Origija koji je pogodio za 4-0.

Liverpul je imao dvije velike šanse na startu drugog poluvremena. Henderson je pogodio prečku a Firmino stativu. U 54. minuti veliku proliku propustio je Mo Salah.  U 63. minuti zaprijetio je Norič prvi put u nastavku, kada je Laitner pogodio prečku. Minut kasnije Norič je ipak postigao gol a strijelac je bio Temu Puki.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je Liverpul na dominantan način otvorio sezonu.