XS
SM
MD
LG
28.07.2019 Svetozar Čiča

Tadićev prvi kapitenski trofej

Dušan Tadić sa prvim kapitenskim trofejem, Super Kup Holandije 2019. - foto: ajax.nl

Ajaks iz Amsterdama je sjajno otvorio sezonu 2019/20, na "Johan Krojf Areni" je pobedio PSV Ajndhoven sa 2:0, u Super Kupu Holandije, koji isto nosi naziv, po najboljem fudbaleru Evrope dvadesetog veka, slavnom Johanu Krojfu, "Štit Johana Krojfa" ili "Trofej Johan Krojf", svejedno. 

Dušan Tadić je, po prvi put u životu i to kao kapiten slavnog Ajaksa, podigao pehar u čast i slavu "Letećeg Holanđanina", kako je svet, zbog virtuozne igre i brzine dao drugo ime Krojfu. 

Velibor Vasović, prvi kapiten u istoriji Ajaksa koji je 1971. godine u Londonu podigao pehar pobednika Kupa evropskih šampiona

Srpski fudbal može samo da se ponosi Dušanom Tadićem, koji je ujedno nastavljač velike slave i dela legendarnog kapitena Ajaksa Velibora Vasovića, koji je pre pola veka, takođe bio predvodnik "kopljanika" u čijem sastavu je igrao i mladi Krojf. Simbolika je velika, a veliki Ajaks je prvi svetu pokazao i dokazao koliko ceni vrednosti, ma kako se zvali i iz koje države dolazili. Oni su Ujednjine nacije, na sportski način. 

Dušan Tadić i Svetozar Čiča, naš stručni saradnik, 2019. godine