XS
SM
MD
LG

Za sada bez većih iznenađenja šestog dana Vimbldona

Foto: WTA Tour

Peti Vimbldonski dan je u toku. Ukupno je u singlu na programu 16 mečeva, po osam kod muškaraca i kod dama. Više od polovine  tih mečeva je gotovo a većih iznenađenja.

Kod muškaraca je gotovo tri meča. Dalje su prošli Nišikori i Sem Kveri. Nišikori je poprilično lagano savladao Stiva Džonsona, koji ima dobru igru za travu. Bilo je 6-4, 6-3 i 6-2. Kveri je imao nešto teži meč protiv Džona Milmana. Prva dva seta riješio je u taj brejku dok je treći dobio sa 6-3. 

Dalje je prošao i Tenis Sandgren. Momak koji je igrao četvrtfinale Australije savladao je Fabija Fonjinija sa 3-0. Bilo je 6-3, 7-6 i 6-3. Ako gledamo renking tenisera, ovo bi se moglo okarakterisati kao iznenađenje. Međutim, Sandgren ima igru koja je idealna za travu koja spada u grupu brzih podloga. Njemu kao sjajnom serveru takva podloga odgovara. Na kraju krajeva Fabio nikada nije prošao u drugu sedmicu Vimbldona što dovoljno govori o njegovoj igri na travi.

Kod dama je završeno sedam mečeva i takođe nije bilo nikakvih iznenađenja.

Petra Kvitova lako je izašla na kraj sa Martom Linet. Dvostruka pobjednica Vimbldona slavila je sa 6-3 i 6-2. Dalje je prošla i trenutno prva teniserka svijeta, Ešli Barti. Barti je savladala mladu Britanku Dart sa 6-1 i 6-1. Dalje je prošla i veteranka Suarez Navaro, koja je sa 6-3 i 6-3 eliminisala kvalifikanticu Lorin Dejvis.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, Serena Vilijams savladala je Juliju Gerges. Bilo je 6-3 i 6-4. Dalje je prošla i Stricova koja je sa 7-5 i 6-1 eliminisala Kiki Bertens. Nekima je ovo možda iznenađenje ali Stricova igra uvijeka jako dobro na travi i ima četvrtfinale Vimbija od prije pet godina. 

Risk je nastavila sa sjajnim igrama na travi i savladala je sa 2-1 u setovima Belindu Benčić. Kladionice su neopravdano potcijenile Risk jer je prije Vimbldona osvojila jedan turnir i igrala je jedno finale na travi tako da ovo nikako ne mže biti iznenanđenje. po setovima je bilo 46, 6-4 i 6-4. Dalje je prošla i Mertens. I ona je slavila u tri seta a savladala je Vang sa 6-2, 6-7 i 6-4.