XS
SM
MD
LG

Hrabra Ivana bez trećeg kola

Foto: WTA Tour

Ivana Jorović eliminisana je u drugom kolu Vimbldona. Od nje je u maratonskom meču bila bolja Risk sa 2-1 u setovima.

Ivana je veoma bojažljivo ušla u meč. Bila je stegnuta na servisu i stalno se borila sa brejk loptama rivalke. Risk je imala dupli brejk u prvom setu i vodstvo 4-1. Ivana je vratila jedan brejk i djelovalo je da hvata ritam. Ipak, ponovo gubi svoj servis te Risk sa 6-2 dobija prvi set. Risk je povela sa 2-0 na startu drugog seta i djelovalo je da je kraj za Ivanu.

Međutim, tada je Ivana počela sa sjajnom igrom. Vratila je brejk zaostatka a onda je preuzela i inicijativu u drugom setu. Pritiskala je Risk ali nije uspjevala doći do brejka. Set je otišao u taj brejk. U njemu se bolje snašla Jorović te ga je dobila sa 7-3.

Risk je u trećem setu napravila rani brejk i povela je sa 2-0. Ivana se brzo vratila i sa nulom je napravial ribrejk. Kasnije se nastavila velika borba a u šestom gemu viđen je novi brejk, kada ga je napravila Amerikanka. Imala je Ivana šansu da vrati brejk u narednom gemu ali nije uspjela da je iskoristi. Ivana je uzela svoj servis gem i smanjila na 5-3. Servirala je Risk za meč ali je Ivana napravila brejk i produžlia je meč.

I jedna i druga potom su čuvale servise. Pri vodstvu Risk 7-6, Jorović je imala 40-0 na svom servisu. Međutim, to je prokockala i Risk je došla do meč lopte. Ipak, Ivana se spasila i na kraju došla do 7-7. Ipak, u narednom svom servis gemu, Ivana je pala. Risk je iskoristila ukupno treću meč loptu i sa 9-7 došla do pobjede. 

I pored poraza Ivana može biti ponosna. Ostvarila je prvu GS pobjedu na Vimbldonu ove godine i po prvi put će biti među 100 na svijetu a ispala je od teniserke koja je u fenomenalnoj formi i specijalista je za travu.