XS
SM
MD
LG

Sudar Brazila i Argentine

Nema sumnje da nas očekuje pravi fudbalski rat jer uvijek je tako kada igraju Brazil i Argentina. Kroz istoriju dueli ove dvije reprezentacije prolazili su tenzijama, dobrim potezima, incidentima ali i fantastičnim fudbalskim čarolijama i duelima nekih od najvećih fudbalskih genija. Meč se igra u Belo Horizonteu, mjesto jedne od najvećih tragedija "Selesaa".

Teško da će ikada iz glave navijači "karioka" moći da izbace poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine kada su ih Nijemci ponizili rezultatom 1:7.

Slaba, ali kakva takva utjeha za Brazilce  bila je ta što su upravo Nijemci onemogućili Argentinu da u finalu istog takmičenja na njihovoj teritoriji, na njihovoj Marakani podignu "Sveti gral".  

Argentini je takođe izmakao trofej Kopa Amerika, u prethodna dva pokušaja. Oba puta, uspješniji je bio Čile, koji i ove godine ima veliku priliku da se domogne utakmice za pehar, ukoliko u drugom polufina lnom duelu bude uspješniji od Perua.

Konačno, svi ljubitelji fudbala izuzev onih u Čileu i Peruu vjerovatno su navijali da večerašnji duel Brazila i Argentine gledaju u finalu Kopa Amerika. Ali ne, večeras u polufinalu ćemo prisustvovati drami, navijačkim uzdasima, osmijesima, suzama i tako dalje.

Rano ujutru po srednjoevropskom vremenu, dobićemo  prvog finalistu ovogodišnje Kopa Amerike. A meč ćete moći da pratite od 02:30 časova.