XS
SM
MD
LG

Fabijano šokirao Cicipasa, kraj za Lajovića

Foto: ITF Tour

Tomas Fabijano napravio je još jedno iznenađenje na Vimbldonu savladavši u prvoj rundi Cicipasa sa 3-2.

Fabijano je bio sigurniji u prvom setu. Imao je brejk prednosti, izgubio ga ali je stekao novi. Njega je sačuvao do kraja seta i sa 6-4 dobio je prvi set. U drugom setu Cicipas je zaigrao bolje. Ključan je bio šesti gem kada je napravio brejk . Do kraja seta ga je sačuvao te je sa 6-3 dobio drugi set.

U trećem setu viđena je velika borba i dosta izjednačen tenis. Jedini brejk viđen je u desetom gemu kada ga je napravio Fabijano te je sa 6-4 dobio set. Četvrti set bio je izjednačen i otišlo se u taj brejk. Imao je Fabijano meč loptu na servisu ali se Stefanos izvukao i na kraju sa 10-8 dobio taj brejk.

U petom setu Cicipas je djelovao mnog bolje. Tako je bilo do sedmog gema. Tada kreće serija Talijana. Vezao je tri gema te je duplim brejkom došao do 6-3.

U narednoj rundi igraće protiv Iva Karlovića.

Dodajmo ovome da je naš Dušan Lajović eliminisan sa turnira. Njega je sa 3-1 savladao Poljak Hurkač. Prvi set Poljak je dobio sa 6-3. Duci je uzvratio i dobio drugi sa 6-4. Ipak, Poljak naredna dva dobija sa 6-4 i 6-4 te prolazi u drugo kolo.