XS
SM
MD
LG

Nigerija ogorčena na suđenje Borhas

Nema mira ni na Svjetskom prvenstvu za fudbalerke. Pa i među damama se dogodila VAR greška koja je na "šok", otišla na stranu domaćina i oraganizatora reprezentacije Francuske.

Igračice selektorke Korine Diakre mučile su se sa Nigerijom. Puno šansi, nula golova, još samo 15. minuta do kraja odlučujuće utakmice 3. kola grupe A. Onda je glavni arbitar Melisa Borhas iz Hondurasa dosudila penal za domaćina, a gostujućoj igračici Ngozi Ebere pokazala drugi žuti i crveni karton. Vendie Renard je sa 11 metara pucala i promašila, a Borhas je nakon VAR tehnologije odlučila ponoviti jedanesterac jer je Nigerijski čuvar mreže istrčao sa gol-linije prije nego što je Renard šutirala.

Pokušale su fudbalerke Nigerije objasniti da su domaće igračice utrčale u šesnaesterac prije nego što je Renard izvela penal. No ona to nije uvažila, pa se penal ponovio. Renard je iz drugog pokušaja postigla pogodak, a Francuska ide dalje. Nigerija čeke kraj grupne faze da vidi hoće li kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ući u osminu finala.