XS
SM
MD
LG

Zagrevanje za finalni turnir Svetske lige

Saveti u tajm autu su dragoceni

Iako je naša vaterpolo selekcija još u fazi okupljanja, selektor Dejan Savić je sa trenerima Vladimirom Vujasinovićem i Žarkom Petrovićemu ponedeljak skoknuo do Bečeja i kombinovana selecija sastavljena od mlađih igrača odigrala je dve trening utakmice sa reprezentacijom Francuske, koju je kraj Tise doveo bivši centar naše raprezentacije i Bečeja Nenad Vukanić.

- Ovo su trening utakmice u kojima rezultat nije primaran. Šansu su dobili igrači iz šireg kruga reprezentacije, drugi su ostali individualno da rade u Beogradu, a od 12. juna ćemo biti kompletni. Ovakve trening utakmice nam dobro dođu da svi kandidati za reprezentaciju dobiju prilikuda igraju. Sve je ovo u funciji finalnog turnira Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu, gde imamo naviše ambicije. Jer, to je vrlo bitno takmičenje, pošto seosvajanjem prvog mesta vadi viza za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine, rekao nam je posle trening utakmicasa „trikolorima“ selektor Srbije Dejan Savić.

Mada u ovakvim utakmicama rezultati nisu u prvom planu, recimo da su naši mladići u prepodevnoj utakmici „očerupali pevce“, jer je bilo 17:8 (5:2, 3:2, 6:3, 3:1). Tokom predvečerja sasvim drugačija slika u vodi bazena kraj Tise. „Trkolori“ su pokazali svoje vrline, a momci s belim kapicama na glavi mane. Epilog je pobeda Francuza rezultatom 7:6 (2:0, 3:2, 2:1, 0:3). Dodajmo da je Srbija igrala u sladećem sastavu: branili su bečejsko dete Dobožanov i Ristićević, a igrali su Vico, Stojanović, Lazić, Janković, S. Rašović, Dedović, V. Rašović, Lukić, Velkić, Ranđelović, Tankosić.

Bečejsko izdanje selekcije Srbije protiv Francuske

- Iz više razloga mi znači što smoodmerili snagu sa, mada podmlađenom, selekcijom Srbije i tou Bečeju gde sam proveo sedam najlepših godina u igračkoj karijeri. Kao prvo, za nas je svaka utakmica sa Srbijom praznik, jer nam se pruža prilika da se nadmećemo sa najboljima i ujedno učimo. Drugi razlog radovanja je što smo mi bili povod da reprezentacija Srbije dođeu Bečej i da se vaterpolo publika probudi iz letnje letargije, iskreno veli selektor Francuske Nenad Vukanić.    

I zaista su se Bečejci trgli. Bez obzira na visoku temperaturu, tribine legendarnog olimpijskog bazena u kojem je „drim tim“ sa Tise 2000. osvojio titulu evropskog prvaka bile su dobro popunjene. Bečej je, ipak, grad vaterpola. To što im trenutno ne „cvetaju ruže“, ne znači da je igra u vodi prestala da se voli i poštuje.

 

Zapažena poseta za trening utakmicu