XS
SM
MD
LG

Srednješkolci složno na maturskom plesu

Maturanti trsteničke gimnazije ‚‚Vuk Karadžić''

Veličanstvena predstava u okviru proslave mature učenika Tehničke škole i Gimnazije ‚‚Vuk Karadžić'' u centru grada Trstenika.

Veliki broj građana okupio se da pozdravi i čestita maturantima njihov dan i odgleda sa zadovoljstvom njihov kulturno umetnički ples, da bi posle toga odigrali i veliko narodno kolo.

Najpre su se maturanti sa svojim roditeljima, rođacima i prijateljima okupili ispred ovih škola u svečanim odelima, haljinama, gordi i nasmejani krenuli su zatim defileom ka centru grada, prolaznici su ih pozdravljali i aplaudirali.

Na platou ispred zgrade opštine Trstenik okupljenima se obratio pozdravnim govorom i čestitkom svim maturantima predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić napomenuvši pri tom da lokalna samouprava iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva za razvoj školstva na području opštine i da će tako i dalje biti i da su rezultati dobri i vidljivi čime se svi ponosimo,istakao je predsednik Ćirić.

Posle plesa maturanti su se kod fontane zajedno fotografisali za uspomenu i dugo sećanje, a zatim su zabavu nastavili u renomiranom restoranu ‚‚Klub'' do kasnih sati, jer kažu to im je najdraža uspomena na školovanje.

Neki će posle nastaviti dalje na fakultetima a neki će se potruditi da pronađu posao kako bi postali svoji na svome, samostalni i nezavisni. Pa neka im je srećno svima jer ‚‚Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba''.