XS
SM
MD
LG

RG: Krajinović uporno pokušao sam sebe pobijediti pa ipak prošao dalje

Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. On je sa 3-2 u setovima savladao Karbalesa iz Španije.

Foto: Tennis World USA

Krajinović nije dobro otvorio meč. Karbales je to iskoristio i u šestom gemu došao do brejka. Međutim, Filip se ekspresno vratio te je došao do 4-4. Potom Krajinović pravi novi brejk za vodstvo 5-4. Svoj servis je sačuvao te je sa 6-4 dobio prvi set.

Na startu drugog seta obojica su čuvala svoj servis ali je Karbales bio taj koji je više pritiskao Filipa. Ipak, brejka nije bilo sve do sedmog gema. Tada brejk pravi Filip Krajinović. Brejk prednosti sačuvao je do kraja seta te je i drugi set dobio sa 6-4.

Filip je odlično otvorio treći set. Već u trećem gemu napravio je brejk. U narednom gemu ga je i potvrdio, iako je Španac imao brejk loptu.  Ipak, Španac je uspio vratiti brejk. U završnici trećeg seta Krajinović pravi novi brejk i dolazi do servisa za meč. Ipak, izgubio je servis i set je otišao u taj brejk. Tu se bolje snašao Kabrales te je smanjio na 2-1.

Filip je gotovo pa perfektno otvorio četvrti set. Poveo je sa 2-0 jer je brejknuo Španca na startu.Međutim, ubrzo je izgubio prednost brejka. Kasnije je Španac bio sve sigurniji. Oduzeo je Filipu još jednom servis te je dobio četvrti set sa 6-3.

I peti set bolje otvara Filip Krajinović. Već u trećem gemu pravi brejk i dolazi do vodstva od 2-1. Međutim, ovaj put Krajinović nije dozvolio protivniku da se vrati. Suvereno je održavao prednost brejka tokom cijelog petog seta. A onda kada je trebao riješiti sve, Filip je stao. Kada je servirao za meč ponovo se unervozio i dozvolio rivalu da napravi brejk i da dođe do 5-5. U narednom gemu Filip ponovo pravi brejk. No ponovo u se stegla ruka i Karbales se brejkom ponovo vraća. Ni tu nije bio kraj serije brejkova. Filip je ponovo brejknuo Karbalesa i poveo je sa 7-6. Opet se Filip mučio na svom servisu ali ovaj put ga je zadržao i sa 8-6 dobio je peti set.

Ovaj meč je morao biti mnogo ranije završen. Filip je u trećem setu, pri vodstvu 2-0 u setvoima, dva puta imao prednost brejka. Imao servis za meč ali je nepotrebno produžio meč. Konstantno je vraćao rivala u meč i zato je oko dva sata više proveo na terenu nego što je mogao. 

To bi ga moglo koštati jer u narednom kolu ide na sjajnom Cicipasa.