XS
SM
MD
LG

RG: Gofan prejak za Kecmanovića

Milomir Kecmanović nije uspio da se plasira u treće kolo Rolan Garosa. Njega je u drugom kolu izbacio Gofan sa 3-0 u setovima.

Foto: UbiTennis.net

Gofan je odlično otvorio susret i već u prvom gemu napravio je brejk. I pored potvrđivanja brejka, nastavio je pritiskati Milomira. Ipak, naredna dva servis gema Milomir je dobio i pored činjenice da je Gofan kod 3-1 imao dvije brejk lopte. Ipak, pri vodstvu 4-2, Gofan pravi brejk te svojim servisom dobija prvi set sa 6-2.

Na startu drugog seta Gofan pravi brejk. Međutim, Milomir uzvraća istom mjerom i dolazi do 1-1. Naredni gem bio je izuzetno dug. Milomir je spasio tri brejk lopte ali je četvrtu Gofan iskoristio i poveo je sa 2-1. Tu nije bio kraj brejkovima. Milomir je brejknuo Gofana sa nulom i došao do 2-2. Vidjeli smo i peti vezani brejk jer je Gofan nakon greške Kecmanovića poveo sa 3-2. Gofan je poveo sa 4-2. Potom je imao brejk loptu na servis Milomira ali je Milomir hrabro odigrao i sačuvao svoj servis. Do kraja drugog seta nije bilo više brejkova pa je Gofan sa 6-4 dobio set. 

Na početku trećeg seta gledali smo totalno suprotan tenis nego u drugom setu. Gofan jeste pritiskao ali Milomir je odolijevao i čuvao je svoj servis.  U šestom gemu Milomir je pritisnuo Gofana ali nije došao do brejka. U narednom gemu, Gofan pravi brejk. Imao je Milomir 0-30 na servis Belgijanca ali je Gofan potvrdio brejk. Nakon dvostruke Kecmanovića, Gofan pravi novi brejk i sa 6-3 dobija treći set.

I pored poraza Milomir je pokazao dosta toga dobrog. Igrao je hrabro a pokazao je stabilnost jer nije padao nakon izgubljenog servisa. Igrao je agresivno ali je i dosta griješio. Najviše ga je koštalo, pored naravno neiskustva, slaba koncentracija na mreži. No sve u svemu veliko iskustvo za našeg mladog tenisera.

Gofan će u trećem kolu igrati protiv Rafe Nadala.