XS
SM
MD
LG

Bullsi ubedljivom pobedom obezbedili prvo mesto pred plejof

Foto: SAAF

Ekipa Banat Bulls ubedljivo je savladala Klek Knights u gostima i obezbedila prvo mesto u Drugoj ligi Srbije pred playoff mečeve. Na vrućem terenu u Zrenjaninu ekipu Kleka je veoma teško pobediti, međutim popodneva Vitezovi su potpuno podbacili, pogotovo u napadu, a to je ekipa Banat Bulls iskoristila i obezbedila prvu poziciju pred playoff mečeve u kojima će biti odlučeno ko će odneti trofej i obezbediti baraž za ulazak u Sport Klub Prvu ligu Srbije.

Poentiranje na utakmici započela je uigrana QB-WR kombinacija Mladen Zlatić – Strahinja Brankov. Oni su kompletirali pas za 11 jardi i TD, a Marko Todorović je bio siguran za dodatan poen (0:7), a to su bili i jedini poeni u prvom delu igre.

U drugoj četvrtini RB Nemanja Erečković završio je dugačak drive ekipe Bulls i u stilu Džeroma Betisa uterao loptu u end zonu za 1 jard i novih 6 poena. Ovog puta PAT je bio neuspešan (0:13).

Vitezovi nikako nisu uspevali da povežu ceo napad, čak i posle nekoliko dobrih vezanih akcija i nisu dolazili u crvenu zonu. Banat Bulls je to iskoristio. Malo su promešali karte i posle još jednog dugog drajva, iskusni backup QB Miroslav Markov pronašao je Strahinju Brankova u end zoni. Todorović je ovog puta bio siguran (0:20). Tim rezultatom se završilo prvo poluvreme.

Utakmica je rezultatski rešena u trećoj četvrtini. Ekipa Kleka je bila u napadu i usledio je fumble, koji je pokupio Predrag Markov i vratio 30 jardi za defanzivni TD (0:26). Todorović nije realizovao PAT, ali se iskupio kada je sa 23 jarde pogodio jedan od retkih fild golova na domaćim terenima (0:29).

U poslednjoj deonici Erečković je potvrdio svoj status kao jednog od najboljih RB druge lige. Ponovo su Bulls došli na korak od end zone i Erečković je ovog puta sa 2 jarda doneo novih 6 poena i postavio konačnih (0:35).

Posle utakmice QB Miroslav Markov bio je ohrabren igrom svojih saigrača: „Veoma važna pobeda danas kojom smo osigurali prvo mesto i domaćinstvo u plejofu. Veoma sam zadovoljan igrom u odbrani, a posebno u napadu. Napad je funkcionisao sa minimalnim greškama, a odbrana po drugi put ostavila protivnika na nuli što je veliki podstrek pred nastavak sezone. Čestitao bih ekipi Kleka na fer i požrtvovanoj borbi do poslednjeg zvižduka i poželeo im uspeh u nastavku sezone”, izjavio je Markov.

U poslednjim mečevima regularnog dela sezone, za dve nedelje ekipa Banat Bullsdočekuje Pastuve iz Požarevca, dok vrlo važna utakmica čeka ekipu Kleka. Vitezovi će se u gostima boriti sa Mamutima za drugo mesto i plejof utakmicu na domaćem terenu.

Klek Knights – 0 : 35 Banat Bulls
Vojni stadion Zrenjanin, 25.05.2019. 16.00

1/4 – 0 : 7
0:7 Mladen Zlatić pas za Strahinju Brankova 11 jardi, PAT Marko Todorović
2/4 – 0 : 13
0:13 Nemanja Erečković trčanje 1 jard, PAT neuspešan
0:20 Miroslav Markov za Strahinju Brankova 2 jarde, PAT Marko Todorović
3/4 – 0 : 9
0:26 – Predrag Markov vraćanje fambla 30 jardi, PAT neuspešan
0:29 – FG Marko Todorović 23 jarde
4/4 – 0 : 6
0:35 – Nemanja Erečković 2 jarde, PAT neuspešan

Izvor: SAAF