XS
SM
MD
LG

Oni bi mogli iznenaditi na Rolan Garosu

Foto: ATP Tennis

Sutra kreće Rolan Garos. O prdviđanjima za naše tenisere već je bilo govora. Sada ćemo se osvrnuti na one koji bi mogli zablistati iz drugog plana.

Jedan od onih koji bi mogli iznenaditi je Ožije Aliasim. On jeste imao dobre rezultate na nekim manjim turnirima. Imao je finale Rija, gdje je izgubio od Đerea. Međutim, za mladog Kanađanina je ovo šansa da zablista na velikoj sceni.

On će u prvom kolu igrati protiv Australca Tompsona. Tomspon je neko ko nema velikih rezultata na šljaci i zato je Ožije favorit u ovom meču. U drugoj rundi bi mogao igrati protiv Lopeza ili Karlovića. Uz sav respekt veteranima ali na šljaci je Ožije favorit protiv obojice. U trećem kolu bi ga možda čekao Del Potro. Međutim, nakon svih povreda nije ni DelPo neko koga Ožije ne bi mogao savladati.

Zanimljiv igrač je i Mateo Beretini. Probio se u teniske krugove titulom u Budimpešti kada je u finalu savladao Krajinovića a u polufinalu Đerea. Talijan sada u prvom kolu igra protiv Anduhara a u drugom ide na boljeg iz meča Rud - Gublis. Iako bi ljubitelji tenisa željeli da iz ovih bitki Gulbis izađe kao pobjednik jer bi u trećem kolu išao na Federera. No, realno je da Beretini izađe kao pobjednik i da ode na Rodžera. U tom duelu bi čak i Rodžeru mogao stvoriti probleme jer Fedeks iza sebe nema mnogo mečeva na šljaci ove sezone.

Iako Gvido Pelja ne spada baš u mlade nade, on bi mogao biti jedna zanimljiva priča. On u karijeri nema plasmana u osminu finala Grend Slema. Sada bi to mogao uraditi. Na šljaci je dobar a nema baš pretjerano teške rivale. U prvom kolu ide na Andreocija koji je klasični Čelendžer igrač. Potom bi išao na Mouteta ili Vatutina pa u trećem kolu na Gaskea ili Basilašvilija. Mora se priznati da nisu baš protivnici protiv kojih će biti autsajder. U somini finala bi Pelja išao na Nadala vjerovatno ali bi time ostvario rezultat karijere.

Iznenađenje Rolan Garosa može biti Taro Danijel. Japanac u prvom kolu ide na Monfisa. Jeste ljubimac publike Francuz ali je neko ko zna razočarati. Danijel opet igra u dobroj formi i ima šta da traži u ovom duelu. Ako bi izbacio Monfisa, išao bi na Travalju ili Manarina, pa Verdaska pa Tima. Dakle, iako ima nezgodnih rivala, Daniel bi mogao čak dok osmine finala doći.

Pored pomenutih valja ispratiti i imena kao što su De Minor, Munar, Hačanov ali i naš Milomir Kecmanović.