XS
SM
MD
LG

Rift Rivals 2019: Borba između Evrope i Severne Amerike se nastavlja

Izvor: RUR Esports

Autor: Nepenthe

Dve trenutno najsnažnije regije na profesionalnoj League of Legends sceni, ukrstiće koplja ponovo tokom Rift Rivals 2019 događaja. Evropa i Severna Amerika, koje su nedavno učestvovale u velikom finalu Mid Season Invitational-a, još jednom će se nadmetati za titulu kraljeva Summoner’s Rrifta.

Tradicionalni turnir se vraća u Los Anđeles, gde će se u LCS studiju partije igrati od 27. do 29. juna. Tri ekipe koje predstavljaju Evropu jesu G2 Esports, Fnatic i Origen, dok je Severna Amerika poslala Team Liquid, Cloud9 i TSM.

Format turnira je isti kao i prošle godine: svaka igra sa svakim po jednom u grupnoj fazi u best of 1 mečevima. Region koji je na prvom mestu, ima mogućnost da kanterpikuje prve tri partije finala. Nakon toga, igraju se best of 5 mečevi, koji će odlučiti novog šampiona.

’’Obzirom da je organizovanje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva velika obaveza i odgovornost, EU je zatražila da Amerika bude domaćin Rift Rivalsa i ove godine’’, kaže Riot. Biće interesantno videti ponovo borbu između ove dve regije. Team Liquid će sigurno hteti da se osveti za težak porarz koji su dobili od G2 Esportsa prošle sedmice, dok G2 planira da još jednom dokaže svoju dominaciju.