XS
SM
MD
LG

Valiance poražen u finalu DreamHacka u Turu

Nakon sjajnog starta u grupnoj fazi takmičenja, domaća ekipa, Valiance&Co, danas je odigrala dva veoma uzbudljiva meča. U polufinalnom, savladali su favorizvani G2 pred domaćom publikom, rezultatom 2-1, ali na kraju ipak nisu imali snage protiv Mousesportsa, od kojih su poraženi sa 2-0.

Okršaj sa G2-om je bio prava poslastica za sve velike fanove CS:GO-a. Shox i njegova ekipa su bolje startovali, pošto su prvu mapu relativno lagano dobili, rezultatom 16-6. Sledeća mapa na redu bila Vertigo, što je izbor naše ekipe. Valiance nam je prikazao da je vežbao na novoj mapi, što je na samom početku iznenadilo francuski sastav. Iako je Valiance imao veliku prednost, malo je falilo da se G2 potpuno vrati u meč, ali sjajan potez Espiranta, pred kraj je srpskoj ekipi doneo novo vodstvo. Nexa i Letn1 su sa 28 fragova predvodili svoju ekipu do pobede, koja je rezultatom 16-13 izjednačila ukupan rezultat. Odlučujuća mapa bio je Dust 2, na kojem je Valiance ponovo dobro startovao. Imali su prednost od 13-8, ali u tom trenutku G2 vezuje 7 rundi za redom. U tom trenutku, svi su mislili da je meč gotov, ali sjajni potezi Letn1-a, vraćaju Valiance u meč, izjednačivši rezultat na 15-15. U produžecima, Valiance je odigrao mnogo bolje, što im je donelo ključnu pobedu i plasman u veliko finale.

Tamo ih je čekao Mousesports, koji je u svom polufinalnom meču savladao AVANGAR. Iako je u grupnoj fazi Valiance razvalio Mousesports, danas je sastav predvođen Karriganom ipak bio znatno bolji. Iako je Valiance pružao solidan optov, u ključnim trenucima, runde su uvek išle u korist proitvnika, dok je umor polako počeo da se vidi na njihvoim igračima. Mladi trojac Mouza, ponovo je bio sjajan, predvodivši svoju ekipu do nove pobede, rezultatom 16-12 na Trainu i 16-11 na Mirage-u.

Od ponedeljka možemo ponovo očekivati mali skok Valiance-a na svetskoj rang listi, koji je sa drugim mestom osvojio utešnu nagradu od $20,000.

Izvor: RUR Esports