XS
SM
MD
LG

Remi Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu na zatvaranju sezone

Remi Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu na zatvaranju sezone-MilutinVidosavljević-

U teškim uslovima za igru, Čukarički i Vojvodina su odigrali nerešeno na oproštaju od sezone. Novosađani su bili bolji rival u prvom poluvremenu, kad ih je Zukić doveo do prednosti, domaćinu je pripao nastavak, kad su došli do izjednačenja, ispostavilo se i boda, golom Vidosavljevića – 1:1.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 20 minuta, ali kako je kiša počela da pada, tako je i meč na Banovom brdu postajao sve zanimljiviji. Do tog momenta vredan pomena bio je jedino pokušaj Đurića, šutirao je sa desetak metara iskosa sa leve strane, Stevanović je već bio savladan, ali je Kopitović izbio loptu skoro sa gol-linije.

A potom su se šanse ređale kao na traci. Najpre je pokušao glavom Docić u 25. minutu, lopta je otišla preko gola Vojvodine. Minut kasnije sjajan napad Novosađana, po desnoj strani je prošao i još bolje centrirao Lazarević, a mladi Zukić je glavom savladao Stevanovića – 0:1.

Mogao je Čukarički brzo do izjednačenja, već u 28. minutu, posle prodora debitanta Ignjatovića lopta je došla do Vidosavljevića, koji je sjajno ušao u šesnaesterac, potom i šutirao sa deset metara, ali je pogodio prečku. Četiri minuta kasnije Gajić je atraktivno zahvatio loptu sa šest metara, ali je Stevanović maestralno intervenisao.

U 34. minutu vrlo dobar pokušaj Mudrinskog, opalio je po lopti sa 30 metara, Simić je krajnjim naporom izbio loptu u konrner. Prvi pokušaj u nastavku meča imao je domaći tim, Đorđević je natrčao na odbijenu loptu i šutirao sa 25 metara, ali pravo u Simića. Minut kasnije pokušao je i Ignjatović, ali je bio neprecizan.

Odlična prilika u 57. minutu za domaće, posle centaršuta Ignjatovića loptu je zahvatio Stojanović, Simić je uspeo da odbrani, a odbitak je u mrežu ubacio Luković, no bio je u ofsajd poziciji. Ipak, već u 59. minutu izjednačenje. Bila je to solo akcija Vidosavljevića, koji je lako prevario čuvare, ušao je u šesnaesterac i pogodio sa deset metara – 1:1.

Posle velike greške Stojanovića na sredini terena Vojvodina je imala odličnu šansu, izašao je Đurić „oči u oči“ sa Stevanovićem, ali je golman belo-crnih odbranio njegov šut sa osam metara.

U poslednjih 15 minuta meča akterima ovog susreta je bilo zaista teško da igraju fudbal, s obzirom da je zbog jakog pljuska teren bio prilično natopljen vodom. U takvim uslovima do prve stopostotne šanse stigli su gosti, ali je Stevanović skinuo još jedan zicer, ovoga puta Neškoviću sa četiri metra. Bilo je to poslednje uzbuđenje na susretu.

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Zukić u 26, 1:1 – Vidosavljević u 59. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Srđan Milutinović i Oliver Petrović. Žuti karton: Stojanović, Đorđević (Čukarički), Veselinović, Saničanin, Lazarević, Zukić (Vojvodina).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Ignjatović, Kopitović, Šapić, Kamenović, Đorđević (od 70. Kovač), Docić, Vidosavljević, Luković (od 62. Birmančević), Stojanović, Mudrinski (od 46. Tedić).

VOJVODINA: Simić, Lazarević, Saničanin, Đurić, Graovac, Zukić, Jakovljević (od 82. Bjeković), Mitošević, Veselinović, Topić (od 63. Mesarović), Gajić (od 74. Nešković).


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22