XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda gostuje u Sremu

U okviru šestog kola košarkaške Super lige Srbije Crvena zvezda gostuje ekipi Dunava iz Starih Banovaca.

Košarkaši Crvene zvezde nakon prvog kruga takmičenja u grupi A drže prvo mesto sa skorom 5-0 i drugi krug takmičenja otvaraju gostovanjem u dvorani „Park” u Staroj Pazovi gde svoje mečeve igra kao domaćin ekipa Dunava. U premijernom meču istih rivala igranom u prvom kolu Zvezda je na svom parketu slavila rezultatom 101:60. Ekipa Dunava još uvek nije okusila slast pobede u Super ligi i trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli grupe „A“ sa svih pet poraza.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić ima manjih problema oko sastava, Bili Beron se vraća u tim nakon lakše povrede dok je nastup centra Dušana Ristića neizvestan zbog povrede arkade koju je zaradio na na treningu.

Uoči predstojećeg meča novinarima su se obratili trener Milan Tomić i igrač Nemanja Nenadić.

„Ekipu Dunava smo upoznali na premijeri Superlige, da se ne ponavljam previše, nema lake utakmice, u svaku moramo maksimalno angažovano da uđemo, da se držimo dogovora, i verujem da možemo do novih bodova. Očekujem dosta naših navijača, dobru košarku i pravi praznik košarke u Staroj Pazovi” rekao je trener Crvene zvezde.

Nemanja Nenadić: “ Atmosfera u hali Park je uvek odlična, verujem da će tako biti i u sredu. Znam kako funkcioniše ovaj klub, momci uvek igraju maksimalno, imaće podršku publike, sa druge strane naš cilj se zna – idemo na pobedu i do nje možemo po receptu koji često ponavljamo, dobrom odbranom, angažovanjem i pridržavanjem dogovora iz svlačionice. Igrali smo na početku domaće lige sa Dunavom, neće to biti ista utakmica kao u Beogradu” rekao je Nenadić.

Dunav – Crvena zvezda mts 
Sudije: Marko Juras, Vladimir Vesković, Jasmina Juras
Dvorana „Hala Park“, Stara Pazova
Sreda, 15. maj
Početak u 20:00 časova


FMP 97 : 87 OKK Beograd
Crvena zvezda MTS 86 : 58 Borac
Dunav 89 : 106 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 10 10 0 20
2 FMP 10 8 2 18
3 Borac 10 6 4 16
4 Zlatibor 10 3 7 13
5 OKK Beograd 10 2 8 12
6 Dunav 10 1 9 11