XS
SM
MD
LG

Kome i zašto u FSS smetaju Bečejci?!

Vojvođanska sudijska trojka nije mogla da bude delegirana u Bečeju

Fudbaleri OFK Bečeja 1918 su izgubili status prvoligaša, a neće biti iznenađenje ako i futsaleri Bečeja 2003 dožive istu sudbinu i iduće godine ne budu igrali u Drugoj futsal ligi Srbije. Istina, oni još uvek igraju baraž utakmice za popunu drugoligaškog karavana, ali između redova može da se pročita da su "nepoželjni". Vrlo smela konstatacija, ali kako drugačije protumačiti delegiraje službenih lica za revaš baraža. Nećemo o imenima, jer ljudi nisu krivi što je neko, baš, njih odredio gde će obavljati, nadajmo se, časno svoju dužnost na i oko terena.

Međutim, destinacije odakle dolaze, mnogo toga kazuje. Delegat utakmice Bečej 2003 - Konjarnik stiže iz Sremske Mitrovice, a sudije iz Vranja i Niša. Susret u Lazarevcu Kolubara - Tisa pratiće delegat iz komšijskog Valjeva, a sudiće Beograđani, dok će treći sudija biti iz Lazarevca!?

Revanš između Ekonomista i Metalac Kolorada u Beogradu vodiće sudije iz Beograda, Inđije i Rume, a delegat je iz Beograda. Najzad, delegat četvrtog baraž susreta u Požarevcu između istoimene ekipe i Radnički 2010 iz Niša biće iz Mladenovca, a pravdu će deliti sudije iz Gornjeg Milanovca i Čačka.

Da li je to neko u FSS čuo da Bečejci kubure s finansijama, da su čak razmišljali i da odustanu od takmičenja, pa žele da im pripomognu da što pre "prelome". Putni troškovi sva tri domaćina revanša baraža neće mnogo preći iznos koji će Bečejci morati da isplate službenim licima utakmice kraj Tise.

Tek toliko da se zna kakvi su aršini pri delegiranju službenih lica. Naravno da to ne treba povezati sa učinkom sudija na terenu ili...