XS
SM
MD
LG

Utakmic(a)e odluke

Inđija arhiva, play off, foto: Anđelko Belić Sportin

Iza Fudbalskog kluba Inđija je vrlo duga ligaška sezona u Prvoj ligi Srbije. No tu nije kraj prvenstvenim okršajima.

Zeleno beli su sada u sezoni iza nas osvojili visoko treće mesto na tabeli, odmah iza dve ekipe koje su već obezbedile plasman u Super ligu Srbije (TSC I Javor-Matis). Od Inđije pa do šestog mesta na tabeli su timovi koji će jedini od prvoligaša imati jednu, dve ili čak četiri takmičarska nastupa. Po sistemu takmičenja baraža za popunu Sušper lige Srbije, Inđija kao trećeplasirani klub će u subotu ugostiti šestoplasirani tim Zlatibora iz Čajetine. Drugi par čine Radnički 1923 i Metalac. Obe utakmice počinju od 16 časova i igraju se u subotu.

U Inđiju stiže stari poznanik Zčlatibor iz Čajetine, a o ovom rivalu ovako razmišlja Srđan Blagojević,

"Mi smo već tri utakmice odigrali u ovom prevenstvu. Prvu smo u prvom delu izgubili, od Zlatibora 1: 0. a zatim smo igrali revanš ovde u prolećnom delu, pobedili smo 2: 0. Zatim smo igrali u play offu i dobili 3: 0. Igramo ponovo utakmicu ovde u subotu. Biće nam veliki izazov. Jako je teško dobiti jednog istog protivnika tri puta u kratkom periodu na istom terenu, na domaćem terenu. Ekipa Zlatibora je sigurno najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva. Ekipa koja je ušla iz nižeg ranga i ovo im je prva sezona u ovom rangu takmičenja. Konstantno je u vrhu tabele. Konstantno je ta koja je bila među vodećim ekipama. Pokazala je jako veliki kvalitet. Pogotovo u prvom delu takmičenja. Isto ko i mi ostala bez velikog broja igrača u prelaznom periodu. Svakako će predstavljati jako ozbiljnog protivnika. Na to ukazuju i ove poslednje utakmice koje su igrali. Pogotovu ova poslednja kada su dobili Bežaniju. Apsolutno su dominirali i osvojili praktično šesto mesto i izborili se za ovu utakmicu sa nama".

Na poslednjoj utakmici koju ste igrali, pružili ste šansu igračima koji su imali manju minutažu do sada. Tu je bio i Nemanja Bosančić posle teške povrede. Odmah po njegovom ulasku u teren se video pomak u igri Inđije.

"Bosančić je kvalitet. Nikada nije bio sporan. On je već dugo ovde i kapiten je ekipe. Mnogo je doprineo dobrim rezultatima u jesenjem delu, svojim asistencijama i svojim kvalitetom igre. Izuzetno nam je žao što nije bio u mogućnosti zbog povrede i operacije da aktivno učestvuje u ovom prolećnom delu. Trenirao je u poslednjih mesec - dva. Dobio je priliku da oseti kako to izgleda posle velike pauze. Dosta dobro je to izgledalo. Naravno, pauza je ostavila traga. Videćemo u kojoj meri će moći da nam pomogne u ovim praktično finalnim utakmicama, odlučujućim, ali nesumljam da će njegov doprinos biti veliki. Bio on na terenu, klupi ili svlačionici. On je pravi kapiten ekipe".

Baraž utakmice su uvek poseban motiv. Motiv ne samo za igrače, klub i gledaoce. Jedan poziv za njih,

"Svakako. Mislim da je ova ekipa FK Inđija za sve ovo što je uradila u ovoj sezoni i zaslužila da dobije podršku u većoj meri nego što je to bila na predhodnim utakmicama. Inđija je jednom igrala u istoriji Super ligu. Ovo je najbolji plasman Inđije od ispadanja iz Super lige. Ova ekipa je došla, dovela klub do toga, da postoji nada da će ovaj klub igrati ponovo Super ligu. I mislim da je sve to kada se sabere jedna lepa pozivnica za gledaoce. Da dođu, da pomognu ovim momcima. Mislim da su oni to u svakom smislu zaslužili".

Pred Srđanom Blagojevićem, ali i igračima u zeleno belom timu je sada devedeset minuta odluke, a ostaje nada da im sledi još tri puta po devedeset minuta do elite.