XS
SM
MD
LG

Željo šampion Srbije

Titula u Lajkovcu: odbojkašice Željezničara šampionske Srbije/ Foto:rts.rs

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca osvojile su istorijsku prvu titulu prvaka Srbije pošto su u petoj, odlučujućoj, utakmici finala plej-ofa savladale Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:0 (25:13, 25:23, 25:21) i ukupnim rezultatom 3:2 osvojile trofej. Železničar je tako osvojio duplu krunu ove sezone, nakon Kupa Srbije osvojile su i šampionski trofej.

Odlučujući meč odigran je u Staroj Pazovi u pravoj sportskoj atmosferi pred prepunim gledalištem. Iako su domaće odbojkašice imale gromoglasnu podršku sa tribina, nisu uspele da nadigraju iskusnije igračice Železničara. Ovo je prvi put da je jedna ekipa od uspela da preokrene u finalnoj seriji od 0:2 do 3:2 u pobedama.

Prvi set gošće su ubedljivo rešile u svoju korist sa 25:13. Drugi set doneo je veliku borbu, domaće su vodile do samog finiša, ipak, igračice iz Lajkovca uspele su da preokrenu rezultat i reše set u svoju korist - 25:23.

Treći set, ispostavilo se, bio je i odlučujući. Ponovo su domaće bolje ušle u set, vodile do sredine perioda, kada su protivnice uspele da preokrenu i streknu prednost.

Igračice Jedinstva se nisu predavale, uspele su da od 19:16 stignu do izjednačenja - 19:19 i učine ovo finale još uzbudljivijim. Nakon igre poen za poen Železničar dolazi do dva poena prednosti 23:21, a potom i do tri meč lopte. Koriste prvu i rešavaju meč u svoji korist, 25:21 u trećem setu.

Ovo je prva titula prvaka Srbije za Železničar iz Lajkovca.

Izvor:rts.rs