XS
SM
MD
LG

Krunić: Blizu smo Evrope, ali najteže je izdržati u kontinuitetu do kraja

Krunić: Blizu smo Evrope, ali najteže je izdržati u kontinuitetu do kraja--SimoKrunic

Šef stručnog štaba Simo Krunić bio je zadovoljan igrom i rezultatom u duelu protiv Napretka, koji je njegov tim tri kola pre kraja šampionata odveo na treću poziciju.

- Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri. Gostujući trener Kosanović je moj mentor, od njega sam mnogo naučio, ali očigledno da treba još da učim. On to zna vrlo dobro, kroz moje školovanje. Lično, pribojavao sam se ove utakmice, pribojavao sam se Kosanovića kao trenera. Jesu oni ostali bez sedmorice igrača tokom zimskog prelaznog roka. Ali, kako je vreme prolazilo, Napredak se uigrao, a mislim da su u sjajnoj formi dočekali upravo meč protiv nas. I pri rezultatu 4:2 za nas, posle našeg vođstva od 4:0, bojao sam se šta će se desiti, da ne primimo eventualno treći gol. U tom slučaju, „voda bi bila u ušima“, ko zna kako bi se završilo – istakao je Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Krunić je potom u prvi plan stavio igrače, ali ih i upozorio da posao nije gotov, da ih u predstojeća tri meča očekuju veliki izazovi.

- Znate svi šta su moji igrači za mene. Sve što su do sada postigli je samo njihov uspeh. Kako god se završilo prvenstvo, za mene su oni zaslužili treće mesto. Ne želim da oni budu opterećeni niti jednom utakmicom do kraja. Pobedili smo trenutno najbolju ekipu u Srbiji Crvenu zvezdu, izborili nerešeno protiv Radničkog u Nišu, ta dva rezultata su nas doveli tu gde smo sada. Plašili smo se rasporeda, da smo izgubili te tri utakmice bilo bi drugačije – kazao je Krunić, koji je potom nastavio:

- Došli smo blizu Evrope, ali najteže je izdržati u kontinuitetu do kraja. Ne treba da nas ponesu ovi rezultati, već treba da budemo koncentrisani do kraja prvenstva. Trudim se da držim tenizuju tokom čitavog meča.

Krunić već razmišlja o meču u nedelju (18 časova), Čukarički će ponovo biti domaćin na Banovom brdu, ovoga puta Proleteru. 

Sad nas čeka Proleter, rasterećena ekipa, moramo da odgovorimo izazovu posle serije dobrih rezultata. Ta utakmica, ali i preostale dve do kraja prvenstva, biće nam izuzetno teške. Neću da kalkulišem koliko nam je bodova potrebno za Evropu. Moramo da nastojimo da u sva tri meča ostvarimo povoljne rezultate. Nema mnogo vremena za oporavak, igrači su iscrpljeni teškim mečevima. Najvažnije je odmoriti igrače i sprečiti ih da prerano slave. Zahvalio bih se i našim navijačima, nema nas puno, ali smo jaki. Hvala svima za ono što ste učinili za klub – istakao je Krunić.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22